Foto: Kaspars Garda
Valsts svētku – Latvijas 101. dzimšanas dienas – priekšvakarā, 17. novembrī, pulkstem 19.00, Rīgas Latviešu biedrības namā norisināsies tradicionālā Labdarības balle, kurā notiks labāko Latvijas mākslinieku, tostarp leģendārās mākslinieces Džemmas Skulmes gleznu izsole, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Šogad pasākumu ar priekšnesumiem kuplinās pianists Vestards Šimkus, salonansamblis vijolnieka Raimonda Ozola vadībā, vokālā grupa "Insomnia", kas šim vakaram sagatavojusi īpašu priekšnesumu; Latvijas Universitātes deju ansamblis "Pērle", deju orķestris "Mirāža" (diriģents – Lauris Amantovs). Savukārt pirms balles RLB nama vestibilā viesus sagaidīs un sveiks godalgotais koklētāju ansamblis "Balti", kas pirms dažiem gadiem Pasaules folkloras čempionātā "World Folk" ieguva zelta medaļu un īpašo balvu "Zelta Orfejs", kļūstot par labākajiem šā žanra mūziķiem pasaulē.

"Patriotisms ir cieņas izrādīšana savai identitātei. Ne tai, kuru cilvēks, mirkļa iegribu vadīts, mākslīgi konstruē pats, un arī ne tai, kuru mums var brutāli vai maigi uzspiest tāda vai citāda ideoloģija, bet gan tai identitātei, kura mums katram ir dotais un nemainīgais lielums, nodots mums caur mūsu senču upuriem, tradīcijām un vērtībām. Rīgas Latviešu biedrība ir ne tikai ēka vai organizācija, bet arī simbolisks atgādinājums par latviešu nācijas mantojumu un tās pamatvērtībām ikvienā apjukuma un neskaidrības laikmetā, arī šajā. Tādēļ uzstāties Rīgas Latviešu biedrības labdarības ballē man būs visdziļākais pagodinājums," pauž pianists Vestards Šimkus.

Balles programmā paredzēta tradicionālā polonēze, dejas, labāko Latvijas mākslinieku, tostarp leģendārās mākslinieces Džemmas Skulmes gleznu izsole, vērtīgu balvu loterija, RLB priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzruna, kā arī diriģenta Arvīda Platpera vadītā sadziedāšanās RLB Zelta zālē.

Kā allaž, pēc pusnakts notiks gājiens ar ziediem pie Brīvības pieminekļa, lai pasākuma viesi pirmie varētu savu valsti sveikt 101. jubilejā. Tādēļ balles rīkotāji viesus aicina ņemt līdzi sarkanas un baltas rozes, kas tiks izmantotas lielā kopīgā pušķa veidošanai (tas tiks nolikts pie Brīvības pieminekļa), kā arī atgādina, ka ballē dāmām jāierodas vakartērpos, bet kungiem – smokingos vai tumšos uzvalkos.

Visi ballē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Rīgas Latviešu biedrības nama restaurācijai (atgādināsim, ka līdzšinējās ballēs gūtie ziedojumi tikuši izmantoti Jaņa Rozentāla freskas izgaismošanai virs ieejas RLB nama; RLB vestibila un garderobes pārveidei arh. M. Pīlēna vadībā, RLB Karoga mastu un kāpņu margu izveidei, kā arī RLB Kultūrizglītības centra kapitālajam remontam; RLB ieejas durvju restaurācijai, grāmatai "Rīgas Latviešu biedrība trijos gadsimtos" u.c. mērķiem).
.
Ielūgumus uz balli var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī Rīgas Latviešu biedrības kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!