Foto: Publicitātes foto
Šovasar no 24. jūlija līdz 21. augustam desmit brīvdabas nakts izrādēs "Dāmu paradīze" katru ceturtdienas vakaru no plkst. 22 līdz plkst. 01 naktī būs iespējams ieskatīties Eiropas modes vēstures lappusēs no 1900. līdz 2000. gadam desmit tērpu mākslinieku redzējumā.

Nakts izrādes "Dāmu paradīze" veidotas kā izklaidējošu iestudējumu cikls, iestudējot nelielas bufonādes ainiņas par modes vēstures tēmu. Pirmais uzvedums notiks jau 24. jūlijā, apvienojot divu tērpu mākslinieku redzējumu. 1900. gadam tērpus piedāvā Iveta Šurma, bet 1910.-1920. Anna Heinrihsone. Spilgtu gadsimta personību raksturos uz skatuves iejutīsies Andris Bulis, Juris Jope, Ieva Pļavniece, Marta Ančevska, Jūlija Ļaha, Alise Polačenko, Ieva Aleksandrova - Eklone, Māris Bezmers, Andris Gross un Mārtiņš Brūveris.

Galvenais scenogrāfijas elements visos desmit "Dāmu paradīze" uzvedumos, kas tiks izspēlēti tikai vienu reizi, ir kinoekrāns, kas sniegs melnbaltā kino arhīva klātbūtnes sajūtu. Materiālā filmējušies tādi skatītāju iemīļoti mākslinieki kā Egīls Melbārdis, Jānis Āmanis, Ligita Skujiņa, Marija Bērziņa, Artūrs Dīcis, Zane Daudziņa, Raimonda Vazdika, Dārta Daneviča, Ērika Eglija, Normunds Bērzs, Rihards Lepers, Ēriks Loks, Oskars Brambergs un citi. Izzinošais komentārs, kas pavadīs ainiņas no drēbnieku darbnīcas uz ekrāna un skatuves, izskanēs Ģirta Ķestera, Kristīnes Nevarauskas, Mārtiņa Vilsona, Andra Freidenfelda, Indras Rogas, Ivara Auziņa, Elitas Kļaviņas un citu aktieru balsīs.

Izrādes katru ceturtdienas vakaru līdz pat 21. augustam ikreiz piedāvās divas jaunas tērpu kolekcijas un konkrētā laika kostīmu interpretācijas Daces Krieviņas, Kristiānas Dimiteres, Ievas Veitas, Sandras Silas, Roberta Krauzes, Elitas Patmalnieces un Natālijas Jansones tērpos uz skatuves, un Žanetes Auziņas, Rūtas Kuplās, Indras Salcēvičas, Vitas Radziņas un Sabīnes Grozas kostīmos kinoekrānos.


Uzveduma horeogrāfi- Regīna Kaupuža un Ilja Vlasenko, kinooperatore - Elīna Bandēna, skaņu režisors
Ģirts Bišs
, montāža -
Guntis Lēmanis
un ekrāna režisore Ilona Brūvere. Galvenā grimētāja Baiba Grīna, uzvedumu cikla scenāriju autore un režisore Ilonas Brūvere. Producējusi filmu studija "Kinolats". Projekta kuratore Diāna Čivle. Skatuves scenogrāfs Kristaps Skulte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!