Foto: Publicitātes attēli
Ceturtā gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros Vērmanes dārzā tiks rādīts audiovizuāls ūdens un gaismas priekšnesums - gaismas, videoprojekcijas un ūdens uzvedums "Viens mirklis ar ūdens strūklakām", portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Lai gan ūdens strūklakas Latvijā demonstrētas vairākkārtīgi, gaismas festivālā "Staro Rīga" tā būs novitāte.

Projekta pieteikumā teikts: "Gaisā skrejošās ūdens šaltis rosinās skatītāju iztēli - vai stāsts ir par ļauno un labo? Varbūt par sapņiem un cerībām, jeb tomēr - iespējams - par piedzīvojumiem un ceļojumiem? Bet varbūt šis stāsts būs par priecīgiem cilvēkiem visskaistākajā pilsētā pasaulē? Ikviens Vērmanes estrādē varēs ieraudzīt savu stāstu - ūdens šaltis trauksies pret debesīm, virpuļos, griezīsies un izzudīs, vien paliekot atmiņā kā īss un neaizmirstams ūdens, gaismu un video stāsts."

Uzveduma "Viens mirklis ar ūdens strūklakām" gaismu mākslinieks ir Jānis Pētersons, komponists - Raimonds Tiguls, video mākslinieks - Gints Apsīts. Uzveduma garums ir sešas minūtes un tas būs redzams atkārtojumos 17., 18., 19, un 20. novembrī Vērmanes dārza estrādē laikā no plkst.18:00 līdz 23:00.

"Katru gadu "Staro Rīga" parāda skatītājiem arvien jaunus veidus, kā izmantot gaismu rudens tumšajā laikā. Šo gadu laikā esam redzējuši gaismas objektus, kuri veidoti ar dažādu prožektoru, ekrānu, neparastu projekcijas virsmu, lāzeru, dzīvās uguns un pat ēnu palīdzību. Šogad rīdziniekiem atkal atklāsim ko jaunu - tās būs ūdens strūklakas un ūdens ekrāns, kas stāstīs neparastu muzikālu stāstu. Vērmanes dārzs parasti rudens vakaros ir kluss un tumšs, bet šonedēļ viss būs citādāk - esiet gatavi doties neparastā muzikālā ceļojumā," par projektu stāsta producents Mārcis Gulbis (UNTITLED productions).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!