Foto: Publicitātes foto

No 3. jūnija līdz 24. septembrim Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Rīgā ir skatāma starptautiski atzīta poļu mākslinieka Artūra Žmijevska personālizstāde "Neredzamās zonas", taču muzeja ēkas īpašniece Veselības ministrija (VM) nav akceptējusi izstādes plakātu un tā izvietošanu uz ēkas sienas, vēstī LTV kultūras ziņu raidījums.

Muzeja vadītājas vietnieks Juris Salaks raidījumam sacījis, ka kā plakāts izvēlēta visneitrālākā fotogrāfija. Taču Veselības ministrija atbildes vēstulē par izstādes baneru izvietošanu norādījusi, ka neatbalsta šī banera izvietošanu. Atbildes vēstulē gan nav norādīts iemesls.

VM preses pārstāvis Oskars Šneiders raidījuma pauda, ka plakāta izvēlētais noformējums bijis "visai provokatīvs" un ne viennozīmīgi vērtējams. Tāpēc VM izmantojusi savas tiesības un nav atļāvusi izvietot lielformāta plakātu uz ēkas sienas.

Biedrības "Apeirons" pārstāvis Jurģis Briedis savukārt nevēlēšanos izvietot plakātu sauc par aprobežotību. "Kāpēc šis te cilvēks ir sliktāks nekā tā modele uz tā plakāta," retoriski vaicā Briedis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!