Foto: Ainas Alksnes-Alksnītes zīmējums
Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM), Brīvības bulvārī 32, 10. februārī pulksten 12.00 būs izglītojošā cikla "Muzejs ģimenei" nodarbība "Stāsti par senajiem ļaudīm", portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Mazie un lielie vēstures interesenti varēs iejusties pavisam tālā vēstures posmā – pirms vairākiem tūkstošiem gadu, kad, sekojot ziemeļbriežu bariem, Latvijas teritorijā ienāca pirmie cilvēki. Par to, kāda bija ikdienas dzīve akmens laikmetā, varēs uzzināt gan no nodarbības vadītājas stāstījuma, gan apskatot muzeja krājuma eksponātus.

Ceļojums senatnē turpināsies bronzas laikmetā, kad mūsu priekšteči iepazina dzeltenīgo metālu sakausējumu – bronzu, un no medniekiem un dabas velšu vācējiem pamazām kļuva par zemkopjiem un lopkopjiem. Dzelzs laikmetā jau pastāvēja senie kurši, zemgaļi, sēļi, latgaļi un lībieši – sentautas, no kurām vēlākos gadsimtos izveidojās latviešu tauta.

Liekot lietā svaigi iegūtās zināšanas, jaunie vēstures interesenti varēs veidot laika līniju, arī iejusties arheologu lomā un no fragmentiem likt kopā trauku puzles gabaliņus. Kā ierasts, būs iespēja aizpildīt uzdevumu lapas, kuras varēs ņemt līdzi uz mājām.

Iepriekš pieteikties uz nodarbību nav nepieciešams. Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie – vecāki, radinieki, draugi. Maksa par līdzdalību cikla "Muzejs ģimenei" nodarbībā 4 eiro neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!