Foto: LETA

Iniciatīvas "Mākslai vajag telpu" pārstāvji aizsāk video sēriju "Ceļā uz Laikmetīgās Mākslas muzeju Latvijā", kuras ietvaros tiek apzināti nozares profesionāļu viedokļi par situāciju, ka Latvijas valsts funkcionē bez Laikmetīgās Mākslas muzeja.

Lai noskaidrotu ar Laikmetīgās mākslas muzeju vistiešāk saistīto kultūras pārstāvju viedokli, MVT, sadarbībā ar laikrakstu "Latvijas Avīze", noorganizēja apaļā galda diskusiju, kurā uz sarunu tika aicināti kultūras ministre Dace Melbārde, mākslas zinātniece Helēna Demakova, Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Laikmetīgās mākslas muzeja (LMM) krājuma glabātāja Astrīda Rogule, mākslinieks Ivars Drulle un režisors, bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars.


Diskusija parādīja, ka pagaidām nav vienprātīga viedokļa par to, kādam Laikmetīgās mākslas muzejam vajadzētu būt un kādas funkcijas tam būtu jāpilda, tomēr viennozīmīgi skaidrs ir tas, ka muzejam IR jābūt! Jo tā ir nacionāla kultūras atmiņas institūcija - tāpat kāLatvijas Nacionālā bibliotēka, Nacionālais teātris un citas nacionālajai kultūrai nozīmīgas būves.

Vienīgais jautājums, kas vēl ir palicis bez atbildes, ir - vai mēs būsim valstiski tik tālredzīgi un atbildīgi, un spēsim mūsu Latvijai tās dibināšanas simtgadē uzdāvināt savu Laikmetīgās mākslas muzeju?!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!