Foto: F64

Maija sākumā tika cildināti fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureāti. "Delfi Kultūra" piedāvā iepazīties ar tiem caur fonda veidotajiem video.

Šogad notika jau otrā "Laiks Ziedonim" cildināšanas ceremonija. Tajā tika sumināti šogad par labākajiem atzītie šīs balvas laureāti, kā arī godināti piecās nominācijās izvirzītie kandidāti, kuri kalpo Latvijai un iedvesmo ar izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatnību.

Nominācijā "Zinātne" - "Taureņu uzbrukums" balvu saņēma profesors Jurģis Šķilters. Šķilters ir kognitīvo zinātņu pētnieks, kurš šai zinātnes jomai atvēris durvis arī Latvijā. Savos pētījumos viņš ir pievērsies valodai un tam, kā domājam, uztveram pasauli un sevi. Šobrīd viņa interešu lokā nonācis tas, kā latviešu valodā uztveram telpu.

"Jurģi virza negraujama pārliecība, ka Latvijai ir jābūt pasaules līmeņa spēlētājai zinātnē. Viņa radītā kognitīvo zinātņu skola ir jaunrades arēna, ar ko rēķinās izcilākie prāta pētnieki. Jurģim ir īpašais talants būvēt tiltus starp zinātņu nozarēm, idejām un personībām.

Šie tilti ļauj gan pasaules elpai ienākt Latvijā, gan pētīt tieši latviešu valodas ietekmi uz uztveri un domāšanu," stāsta Vjačeslavs Kaščejevs Laiks Ziedonim 2014.gada laureāts nominācijā "Taureņu uzbrukums" un vizionārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!