Foto: F64

Maija sākumā tika cildināti fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureāti. "Delfi Kultūra" piedāvā iepazīties ar tiem caur fonda veidotajiem video.

Šogad notika jau otrā "Laiks Ziedonim" cildināšanas ceremonija. Tajā tika sumināti šogad par labākajiem atzītie šīs balvas laureāti, kā arī godināti piecās nominācijās izvirzītie kandidāti, kuri kalpo Latvijai un iedvesmo ar izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatnību.

Nominācijā "Bērni un jaunieši" - "Rabarbers" balvu saņēma Valters Dakša. Septiņpadsmitgadīgais Valters Dakša, Saldus 2.vidusskolas 11.klases skolēns un aizrautīgs grāmatu kolekcionārs, kura plašā kolekcija glabājas O. Kalpaka muzejā ''Airītes'' un ir pieejama ikvienam muzeja apmeklētājam.

Septiņpadsmitgadīgais Valters Dakša, Saldus 2.vidusskolas 11.klases skolēns un aizrautīgs grāmatu kolekcionārs, kura plašā kolekcija glabājas O. Kalpaka muzejā ''Airītes'' un ir pieejama ikvienam muzeja apmeklētājam. Valtera sasniegums nenoliedzami ir viņa patiesais patriotisms un latviskās kultūras izzināšana un tās vērtību novērtēšana.

Viņš atšķiras no citiem jauniešiem ar padziļināto interesi par Latvijas vēsturi, tagadni, tās literatūru, Valters atzīst: "Skola var iemācīt cilvēkam mācīties, bet ne iemācīties būt par cilvēku. Tieši caur aktīvo ārpusskolas dzīvi un grāmatu meklēšanas piedzīvojumiem esmu iemācījies pārvarēt sevi, mācīties iet savu ceļu mērķtiecīgi, kā arī izprast pasauli un cilvēkus tajā nedaudz patiesāk.

Mācies nebaidīties, jo bailes nogalina, uzdrīksties, jo uzdrīkstēšanās tās nogalina. Lai pasauli saprastu, mēs to sadalām milzum sīkās vienībās un, lai pēc tam to atkal apvienotu, ir jāpieliek lielas pūles. Ar prātu tas ir neiespējami – vien ar dzīvot prieku''.

"Tomēr to, cik svarīgas Valteram ir zināšanas apliecina gan viņa grāmatu kolekcija, taču visvairāk pārsteidz tas dzīvesprieks, ar kādu viņš stāsta par katru satikto interesanto cilvēku. Viņš ir citādāks nekā citi. Viņš ir cilvēks, kurš liek aizdomāties par cilvēkiem," tā atklāj "Rabarbers" vizionārs "Ghetto Games" radošais direktors Renārs Zeltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!