Pirms aptuveni sešiem mēnešiem -  2013. gada 4.oktobrī - Liepājas daudzfunkcionālajai koncertzālei "Lielais dzintars" svinīgi tika ielikts pamatakmens ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Jau ziņots, ka šā gada februārī noslēdzās Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" apakšzemes stāvu izbūve un sākās darbi virszemes līmenī. Abi apakšzemes stāvi paredzēti tehniskajām vajadzībām - tur atradīsies arī noliktavu telpas Liepājas Simfoniskajam orķestrim (LSO).

Koncertzāles būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 30,17 miljoni eiro, no kuriem puse ir Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.

Autoruzraudzības līgums tika parakstīts ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki, savukārt līgums par būvniecības darbiem - ar uzņēmumu "Merks".

Koncertzāle tiek būvēta Liepājā, Radio ielā 8. Būves kopējā platība atbilstoši tehniskajam projektam ir 14 126 kvadrātmetri, ēkā būs astoņi stāvi. Lielajā koncertzālē paredzētas 1080 skatītāju vietas, bet kamerzālē - 200 vietas. Būvniecības darbus plānots pabeigt 2015.gadā.

Martā sākušies arī topošās koncertzāles mārketinga pasākumi - LSO koncerttūre pa citām Kurzemes pilsētām, lai reģiona iedzīvotājus iepazīstinātu ar gaidāmo koncertzāles piedāvājumu, kā arī informētu par pašu koncertzāles projektu. "Koncertzāle būs reģionālas nozīmes daudzfunkcionālais centrs, tāpēc ir svarīgi iedzīvotājus Kurzemē iepazīstināt ar to, kāds piedāvājums viņus sagaida," iepriekš skaidroja Liepājas koncertzāles projekta vadītājs, SIA "Lielais dzintars" valdes loceklis Ints Dālderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!