Portāls "Delfi" sadarbībā ar raidījuma "Viss notiek" veidotājiem piedāvā sižetu ciklu "Septiņas Eiropas Gaismas pilis" par septiņu Eiropas valstu bibliotēkām, to arhitektūru, saturu, funkcionalitāti un piedāvājumu lietotājiem.

Video veidotāji viesosies Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Polijas, Vācijas un Francijas Nacionālajās bibliotēkās.

Raidījuma veidotāji atklāj, ka došanās uz Somiju ir došanās uz valsti, kura ir izslavēta ar savu izglītības sistēmu, uz valsti, kuras veiksmi vēl līdz nesenam laikam raksturoja "Nokia".

Gan pasaulē atpazīstamam uzņēmumam, gan Nacionālajai bibliotēkai jāspēj atbildēt uz jautājumu – kas cilvēkiem ir vajadzīgs. Tiklīdz jūs kļūdāties šajā atbildē, jūs zaudējat. Somijas Nacionālās bibliotēkas direktors šo jautājumu uzskata par vissvarīgāko, un uz to meklē atbildi katru dienu.

Sižetu cikls "Septiņas Eiropas Gaismas pilis" tapis sadarbojoties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībai, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un Neatkarīgo producentu apvienībai "Hansa Media".

Žurnālistes Kristas Vāveres un operatora Ulda Janča braucieni uz Eiropas Nacionālajām bibliotēkām varēja notikt, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fondam, "Tallink", "AirBaltic", Latvijas vēstniecībai Somijā, Latvijas vēstniecībai Francijā, Rīgas Tūrisma attīstības birojam, Dānijas Kultūras institūtam, Latvijas vēstniecībai Dānijā un Latvijas ES prezidentūras birojam 2015.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!