Foto: Kadrs no video

Piektdien 14. februārī, Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz leģendām apvīto karnevālu, kura tēma šogad ir "Pirmsākums" un vadlīnija – "Atgriešanās pie saknēm".

Jau ziņots, ka karnevāls atklāšanu piedzīvos plkst. 20  ar jauno horeogrāfu un mūziķu uzstāšanos, kuras vizuālais noformējums tapis sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžas gaismotājiem. Jaunajiem talantiem atklāšanā pievienosies "Suitu sievas" un ansamblis "Vecpilsētas dziesminieki".

Mūzikas baudītājiem karnevāls piedāvās iespēju dzirdēt jaunākās pašmāju muzikālās sensācijas – ansambli "Manta", "Carnival Youth", "Jakob Noiman Festival Band", "Samba de Riga", "The Coco'nuts", "Jāņa Ruņģa klātbūtne" un citus lieliskus mūziķus. Klausītāju ausis lutinās starptautiska mēroga apvienība "BLONDBLACKBLONDE", kurā apvienojušies mūziķi no Latvijas, Beļģijas un Ņujorkas, kā arī kaimiņi no Lietuvas – "Garbanotas Bosistas". 

Par ballīti trešajā stāvā rūpēsies "Dirty Deal Audio", uz kuru skatuves uzstāsies jau labi zināmi mākslinieki – Pukus, Kodek, TV Maskava + Ohmtek, Niklavz, Oriole, Ansis, Kristaps ritms, Ashniko, Tenda, Kashuks, kā arī viesis no kaimiņu zemes – 96WRLD.

Pasākuma laikā būs pieejamas dažāda veida radošās aktivitātes – aktu studijas, mākslas terapijas darbnīcas, kino telpa. Karnevālā viesosies projekts "Vārda vibrācija", kas audiovizuālā sintēzē apvieno jaunos dzejniekus, mūziķus un māksliniekus. Vakara gaitā uzstāsies Mikus Frišvelds, Mr. Myster, H.E. Zēgners, Ivars Šteinbergs, "Komūna 7", apvienība "Cosmic Weather Forecasting System" un citi. 

Tiem, kam karnevālā mierīgāks prāts, būs iespēja laiku pavadīt "čillautā", baudot eksotiskās "Matērija" tējas un mierīgu atmosfēru. Savukārt iekarsušos dejotājus pie lielās skatuves veldzēs pasākuma draugi "Very Berry" un dabīgais minerālūdens "Sigulda". Par radošām uzkodām un maltīti gādās "Tvaiks", bet neaizmirstamus dzērienus jauks "Coco Loco", "Chomsky" un "Ezītis miglā". Eksotisku garšas baudījumu piedāvās tējnīca un konditoreja "Džagannat".

Neiztrūkstoši pusnaktī tiks meklēts labākais karnevāla tērps. Trīs oriģinālāko tērpu autoriem būs iespēja iegūt "Tallink" dāvanu kartes atpūtas ceļojumam, kā arī viena tērpa autors mājup dosies ar pirmsākuma izdzīvošanas komplektu no tūrisma un aktīvās atpūtas preču veikala "Gandrs". 

Biļešu cena pie ieejas pasākumā – 30 eiro, bet ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma. Lai novērstu drūzmēšanos un garas rindas pie ieejas, viesi aicināti ierasties savlaicīgi! 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!