Foto: Publicitātes foto

Sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" piedāvā noskatīties jaunāko video, kurā viens no sešiem "The Cracking Art Group" māksliniekiem Kicco un "The Cracking Art Group" menedžeris Paolo Bettinardi, atklās no kurienes un kādēļ Rīgā ieradušies 15 krāsaini un ļoti priecīgi gliemeži.

Gliemeži ir daļa no intriģējošas publiskās mākslas sērijas, paredzētas, lai pievērstu uzmanību laikmetīgajai mākslai un iedvesmotu sabiedrību sarunām par Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, vienlaikus atstājot spēcīgu radošo pēdu Rīgas pilsētvidē. Gliemeži nav izvēlēti nejauši – tie simbolizē lēno muzeja tapšanas gaitu.

Projekta "Gliemeži" realizētājs ir sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu", kas tika aizsākta ar mērķi panākt Laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā. Muzeja pamatfunkcijas būs veicināt Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā.

Iniciatīvas uzsācēji uzskata, ka laikmetīgās mākslas muzeja izveidošana ir valsts prestiža jautājums, viens no valsts identitātes simboliem, kas liecina par nācijas kultūras pašapziņas līmeni.

Mākslas projekta finansiālie atbalstītāji ir gan vietējie uzņēmēji, gan arī starptautiskas kompānijas, kas labprāt atsaucās aicinājumam sniegt savu ieguldījumu ne tikai Latvijas galvaspilsētas izdaiļošanā, bet arī valsts ilgtermiņa attīstības veicināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!