Zemessardzes orķestris sagatavojis Jāņu vakaram veltītu videoklipu "Tiksimies pie ugunskura", aicinot ikvienu doties uz laukiem un piedzīvot latviskus Jāņus, portālam "Delfi" pastāstīja Zemessardzes štāba pārstāve Inga Meijere.

Humoristiskā veidā video attēlota gatavošanās Jāņu vakaram – ēst gatavošana, tīrīšana, Jāņu zāļu lasīšana, braukšana mežā pēc meijām, kā arī svētku vakars pie ugunskura.

Skaņu celiņā apvienotas gan dabas, gan sadzīves skaņas, kā arī tam pievienotas dažādas Jāņu melodijas vai to motīvi. "Sākumā meklēju skaņas dabā un sadzīvē, kas saistās ar Jāņu svinēšanu īstenā lauku viensētā. Pēc tam ar Zemessardzes orķestra kolēģiem – scenārija autoru Georgu Jāni Kļaviņu un video mākslinieku Ansi Kluci – izveidojām mazu video stāstu," Meijere

Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis aicina atgriezties pie tradīcijām, ko latvieši gadu simteņiem ir piekopuši. "Jāņi latviešiem jau izsenis ir bijis laiks, kurā attīrīties, uzlādēties un smelties spēku. Tas ir laiks, kad saplūst ar dabu un svinēt vasaras pilnbriedu," teica Karelis.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī ceremoniju muzikālā noformēšana. Orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!