Foto: Publicitātes foto

Skandalozu slavu ieguvušais psihoterapeits Viesturs Rudzītis publicējis pētījumu par Aspazijas dzimtu, kurā iekļauts arī Aspazijas dzimtas koks.

Kā portālu "Delfi" informē mirušo cilvēku piemiņai veltītā portāla "Nekropole" pārstāve Gunita Kulmane, pētījums tapis šīs vasaras laikā un darbs pie tā joprojām turpinās.

"Viss sākās ar to, ka pavasarī Rudzītim tviterī pavaicāju, vai viņš zina, kādēļ Aspazijas brālis 1883. gadā tika adoptēts uz Ūziņiem," stāsta Kulmane - Ūziņu bibliotēkas vadītāja, kuras lielā aizraušanās ir Ūziņu vēstures izzināšana.

"Tā kā Aspazijas vectēvs Dāvis Freimanis bija ūziņnieks (pagasta vecākais un tiesnesis), arī Aspazijas māte dzimusi Ūziņos, tad man par Freimaņu dzimtu bija daudzi vērtīgi materiāli, tostarp arī radu sastādīts dzimtas koks. Rudzītis par Aspazijas brāļa Kristapa adopciju neko nezināja, taču ar to iesākās mūsu sadarbība," stāsta Kulmane.

Jūnija vidū Rudzītis atbrauca uz Ūziņiem, kur kopā ar Kulmani apmeklēja Aspazijai tuvas vietas, par ko viņa bija rakstījusi savās atmiņās.

"Dzimtas koku no apmēram 30 personām izaudzējām līdz aptuveni 500, turklāt tas viss mātes dzimtā vien," stāsta Kulmane, kura kopā ar kolēģiem strādāja brīvajā laikā, nesaņemot par to atlīdzību.

Visu pētījumu iespējams apskatīt šeit.

Jāatgādina, ka psihoterapeits Viesturs Rudzītis pērn tika izslēgts no Latvijas Psihoterapeitu biedrības (LPB) rindām un viņam tika anulēts biedrības izsniegtais psihoterapeita sertifikāts.

Aspazijas dzimtas koks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!