Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) izziņo 78. karnevāla "Virtuālais paradīzes dārzs" galvenos māksliniekus. Tie būs Latvijā iecienītā baltkrievu grupa "Super Besse", kā arī latviešu hiphopa mākslinieks Edavārdi. Savukārt uz roka skatuves uzstāsies grupas "Indygo", "Sibyl Vane" (Igaunija) un "Laime pilnīga".

Kā portālu "Delfi" informēja LMA pārstāvji, kaut ko atbilstošu savai muzikālajai gaumei pasākumā atradīs katrs, ja ielūkosies arī "funk"," folk", "golden" un "Meža mantas" zonās vai "91 kids stage" un "30 minūtes slavas" zonās, kur uz skatuves kāps mākslinieki un muzikālās apvienības, kas nesen sākušas savu muzikālo karjeru.

Karnevāls priecēs arī ar plašu aktivitāšu un meistarklašu klāstu – viesiem būs iespēja darboties tērpu darbnīcā un "Soundschool" dīdžeju vadītās meistarklasēs, skulptūras "Dāvids" zīmēšanā. Uzmanības vērtas būs arī dažādās performances, tostarp starpdisciplināro deju studijas "Ideagnosis" uzstāšanās. Atpūsties no kņadas varēs, skatoties kino, "stand-up" komēdijas un improvizācijas teātra priekšnesumus.

Jau ierasts, ka daļa no karnevāla nakts burvības ir tikai šim pasākumam un tēmai veidotās dekorācijas un mākslas objekti. Par to tapšanu šoreiz rūpējas studenti no LMA un citām Latvijas mākslas skolām, kā arī liels skaits brīvprātīgo palīgu. Vairāki mākslinieki veido instalācijas, kas LMA ēku pārvērtīs dažādu gaismu un noskaņu labirintā.

Biļetes uz LMA karnevālu "Virtālais paradīzes dārzs" varēs iegādāties 22. janvārī karnevāla iesildīšanas ballītē bārā "Ezītis miglā".

Pirmie 15 pircējiem biļetes varēs iegādāties par īpašu cenu. Pārējās biļetes tiks pārdotas mākslas skolu un augstskolu studentiem par 15 eiro, pārējiem interesentiem – 20 eiro. Karnevāla norises dienā biļešu cena LMA būs 30 eiro.

LMA karnevāls 2016. gada 19. februārī sāksies plkst. 20.00 un turpināsies līdz pat rīta gaismai. No plkst. 21.00 apmeklētājiem būs pieejamas darbnīcas un aktivitātes, bet jau no plkst. 22.00 sāks skanēt dzīvā mūzika. Atgādinām, ka ieeja karnevālā ir no 18 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!