Foto: LETA

Bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars ir gandarīts par premjera Valda Dombrovska (V) lēmumu prasīt kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes demisiju un dēvē to par drosmīgu lēmumu.

"Premjers ir apliecinājis, ka koalīcijas partnera draudi un šantāža nevar būt šķērslis nekompetenta ministra nomaiņai," pauda Žagars.

Viņaprāt, ministre visā savā darbības laikā demonstrēja nekompetenci kultūras jautājumos, konfliktēja ar nozares pārstāvjiem un apzināti kaitēja Latvijas kultūras attīstībai. "Tas degradēja mūsu valsti un veicināja viduvējību kultu," akcentēja Žagars.

Svarīgi esot apzināties, ka nākamajā gadā Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. "Kultūras jomas darbiniekiem ir jābūt saliedētiem, un nozarei ir jābūt profesionālai un uz izcilību vērstai. Mums jāiepazīstina pasaule ar mūsu unikālo latviešu kodu," norādīja Žagars.

Pēc viņa domām, liela nozīme ir personālijām. "Ceru, ka jaunais kultūras ministrs spēs nest Latvijas vārdu pasaulē, būs kompetents un nozare varēs lepoties," uzsvēra Žagars.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) piektdien paziņoja, ka pieprasīs kultūras ministres Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju. Formālais gala lēmums tiks pieņemts pirmdien, 16.septembrī. Pirms tam par to tiks informēti koalīcijas partneri.

Dombrovskis aicina nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu, kā arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!