Foto: DELFI
Līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars ir nolēmis parakstīt Kultūras ministrijas (KM) piedāvāto terminēto LNO direktora darba līgumu un tam pievienoto vienošanos.

Žagars pastāstīja, ka līguma un vienošanās teksts tika saņemts LNO šodien plkst.17.22. Patlaban Žagars kopā ar savu juristi izskata līgumu un vienošanās tekstu.

Žagars ir gatavs stāties LNO direktora amatā un vienlaikus saskaņā ar vienošanos pildīs arī LNO valdes locekļa pienākumus ar šā gada 10.janvāri.

Pirms stāties LNO direktora amatā, Žagars pāris dienas ir iecerējis pavadīt Vācijā, kur viņam būs sarunas par iespējamām operu režijām nākotnē Vācijas operteātros, kā arī par iespējamo sadarbību ar kādu no Vācijas aģentūrām, kura rūpēsies par viņa režisora karjeras attīstību.

Žagars uzsvēra, ka viņam ir jādomā par savu nākotni, jo KM piedāvātais terminētais LNO direktora darba līgums ir tikai uz gadu un pašlepnums viņam neļaus lūgties, lai to pagarina vēl uz diviem gadiem, kā tam vajadzētu būt.

Stājoties LNO direktora amatā, Žagars vēlētos, lai šogad no valsts budžeta piešķirtais finansējums segtu LNO darbinieku vidējo algu 470 latu apmērā un nodokļu nomaksu, kā arī operas ēkas uzturēšanas izdevumus. Pēc Žagara aprēķiniem, šim mērķim būtu vajadzīgi 4,3 miljoni latu, pašreizējās valsts dotācijas ir 3,8 miljonu latu apmērā. Viessolistu honorārus un jauniestudējumu izmaksas opera būtu gatava segt no pašas nopelnītajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!