Foto: F64

Sestdien, 9. janvārī, Žaņa Lipkes memoriālā ar Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktiera Viļa Daudziņa uzstāšanos "Atmiņas uzslāņojumi" noslēgsies lekciju cikls "Bīstamie sakari: seno fobiju šodiena Latvijā", informē Žaņa Lipkes memoriāla pārstāve Anna Peršteina.

Latvijā pastāv paralēlas, konfliktējošas un bieži izolētas atmiņu telpas. JRT aktieris Daudziņš sarunā ar lekcijas viesiem runās par Latvijas traģiskajām atmiņām un iespējām veidot kopīgu atmiņu telpu un kultūru dialogu teātrī.

Diskusijas par dažādām diskriminācijas un stereotipu formām mūsdienu sabiedrībā kopš septembra ir raisījuši Olgas Procevskas, Kaspara Zeļļa, Valda Tēraudkalna, Mārtiņa Kaprāna, Inetas Lipšas, Mārtiņa Mintaura, Denisa Hanova, Ivara Ījaba un Ilzes Jansones priekšlasījumi.

Lekciju cikls "Bīstamie sakari: seno fobiju šodiena Latvijā" bija paredzēts kā diskusiju platforma sarunām par augošo neiecietību un radikālismu Eiropā, arī Latvijas sabiedrībā un iespējām krīzes apstākļos saglabāt Eiropas tradicionālās vērtības - iecietību, humānismu un cilvēktiesības visiem.

Daudziņa uzstāšanās sāksies plkst.19, un tā tiešraidē būs vērojama interneta portālā "www.lipke.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!