Foto: Publicitātes attēls
"Ziedoņa klases" komanda 2022. gadu uzsākusi ar jaunu kultūrizglītības nodarbību "Mūzikas un dzejas ceļš".

Kā "Delfi" informē Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" pārstāvji, interaktīvās nodarbības laikā jaunieši var iepazīties ar mūzikas un dzejas mijiedarbību – Imanta Ziedoņa dzeju un fonda "Viegli" mūziku, kas ierakstīta kopā ar Vidzemes kamerorķestri. Nodarbību caurvij Ziedoņa muzejā, Murjāņos, filmēti video stāsti, kuros fonda "Viegli" mūziķi Renārs Kaupers un Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora) iepazīstina jauniešus ar dažādiem faktiem par mūziku, dzeju un dziesmām kā vienota skaņdarba tapšanu. Savukārt, attālinātās nodarbības vadītājs aicina jauniešus diskutēt un sarunāties, kā arī izpildīt dažādus uzdevumus. Diskusijas un uzdevumi nodarbībā dod iespēju skolēniem apgūt zināšanas par orķestri un mūzikas instrumentiem, dzejas un mūzikas tapšanas procesu, kā arī veicina jaunradi.

"Prieks, ka skolēni ir tie, kuri kultūras norises turpina piedzīvot regulāri. Bērniem un jauniešiem šajā laikā ir svarīgi nepazaudēt iespēju piedzīvot radošas norises un iedvesmoties. Attālinātās kultūrizglītības nodarbības, koncerti, virtuālās stundas muzejos var notikt visu pandēmijas laiku. Šis laiks arī mūs iedvesmojis radīt vairākas attālinātās kultūras nodarbības skolēniem," pauž "Ziedoņa klases" vadītāja Elizabete Pavlovska.

"Esmu droša, ka attālinātā kultūras pieredze spēj sniegt jauniešiem kvalitatīvu kultūras pieredzi. Mūsu komandas nodarbību vadītāji novērojuši, ka skolēni nodarbību laikā atveras un ļaujas piedzīvojumam. Par mūzikas un dzejas nodarbību bijām domājuši kādu laiku, tāpēc prieks, ka beidzot izdevies nodarbību izveidot," turpina Elizabete Pavlovska. Attālinātā nodarbība paredzēta 7. – 12. klašu skolēniem un tā ilgst 90 minūtes. Nodarbība iekļauta programmā "Latvijas skolas soma", un tai iespējams skolotāja vadīts turpinājums tālākajā mācību procesā, izmantojot nodarbībā piedāvātos materiālus.

"Ziedoņa klase" ir Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" gaita izglītībā, realizējot Imanta Ziedoņa ideju: "Latvijai būs nākotne tikai tad, ja mēs, par spīti visiem nelabvēlīgajiem apstākļiem, pietiekami daudz spēka, līdzekļu un uzmanības veltīsim izglītībai." "Ziedoņa klase" piedāvā alternatīvu, pieredzē balstītu mācīšanās procesu bērniem, jauniešiem un citiem Ziedoņa daiļrades cienītājiem. "Ziedoņa klases" nodarbība, izlaušanās spēle "Blēņas un pasakas", ieguva apbalvojumu "Kilograms kultūras 2019" kategorijā "Pārsteigums". Iniciatīvas misija ir ne tikai piedāvāt interesantas mācību stundas, bet arī atbalstīt un iedvesmot skolotājus jēgpilnu sarunu pēcpusdienās. Sarunu cikls "Skolotājs ir Personība" jau kļuvis par iemīļotu ikmēneša notikumu skolotājiem no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!