Foto: F64
Murjāņos, Imanta Ziedoņa mājās "Dzirnakmeņi" piektdien, 15. jūlijā, plkst. 20.00 Imanta Ziedoņa mājās "Dzirnakmeņi" norisināsies muzikāls jaunrades un dzejas vakars kopā ar dzejnieka draugu, aktieri Jāni Paukštello, portālu "Delfi" informē fonda "Viegli" pārstāvji.

Programmā paredzēti Imanta Ziedoņa dzejas lasījumi un dziesmas no Jāņa Paukštello repertuāra.

Ne vienreiz vien Jānis Paukštello ir lasījis Imanta Ziedoņa dzeju. Abi kopā, savos muzikāli dzejiskajos vakaros un arī Ziedoņa muzejā. "Jānim Ziedoņa dzeja ir tuva, kad tā izskan, šķiet, ka tas ir Imants. Drosme, māksla un uzticēšanās," saka fonda "Viegli" pārstāvji.

"Imanta Ziedoņa dzejas rindas "Tintē, bet balts" ļoti precīzi raksturo Jāņa Paukštello būtību un dzīves gājumu," tā Līga Blaua raksturo aktieri, grāmatas ar tieši šādu nosaukumu – "Tintē, bet balts" – autore.

Programmā – muzikāli priekšnesumi, dzejas lasījumi, jēgpilnas sarunas.

Imanta Ziedoņa muzejā nav tradicionālās ekskursijas un gidi, visi viesi aktīvi iesaistās muzeja notikumos. Piektdienu vakari veltīti dzejai un mūzikai. Imanta Ziedoņa muzejs ir tikšanās vieta diskusijām un kultūras notikumiem, kur dzejnieki, mūziķi un aktieri iepazīstina ar savu veikumu.

Savukārt ceturtdien, 14. jūlijā, plkst. 19.00 Ziedoņa muzeja birojā Rīgā, Aldaru ielā 5, fonda "Viegli" sarunu ciklā "Visā visumā" aicina uz tikšanos ar mākslinieku Vitoldu Kucinu.

Informāciju par visām programmām iespējams atrast muzeja mājas lapā www.ziedonamuzejs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!