Foto: Publicitātes foto

Dzejnieka Imanta Ziedoņa muzejs, sākot no šī gada 10. jūnija, ar pasākumiem nedēļas garumā svinēs muzeja vasaras sezonas atklāšanu, portālu "Delfi" informēja muzeja pārstāve Alise Pabērza.

Imanta Ziedoņa muzejs "Dzirnakmeņi", Murjāņos, jau šajā sestdienā sāks vasaras sezonu ar vairākiem pasākumiem. Muzeja vasaras sezona ilgs līdz pat oktobrim, apmeklētājiem piedāvājot apmeklēt muzeju no trešdienas līdz svētdienai, starp pulksten 11.00 un 18.00, kā arī apmeklēt Ziedoņa muzeja rīkotos pasākumus – senioru un ģimenes dienas, kino vakarus un pārgājienus.

Lai svinētu vasaras sezonas sākumu, Ziedoņa muzejs nedēļas garumā piedāvā pasākumus gan Murjāņos, gan citviet Latvijā. Sestdien, 10. jūnijā, sākot no 11.30, Ziedoņa muzejā Murjāņos visas dienas garumā savos pieredzes stāstos dalīsies apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2017" nominanti un laureāti – nominācijas "Bizes" laureāte Laima Liepiņa, "Rabarbers" nominants Kristaps Kravalis, "Zemi es mācos" nominants Vadims Geža un "Taureņu uzbrukums" nominants Dainis Edgars Ruņģis. Uz pasākumu visi aicināti ierasties ar piknika groziņiem, lai neformālā gaisotnē klausītos iedvesmojošus stāstus, uzzinātu muzeja sezonas aktualitātes un jēgpilnās sarunās pavadītu sestdienu. Plašāka pasākuma programma pieejama muzeja mājaslapā.

Trešdien, 14. jūnijā, Ziedoņa muzejs aicina visus izbaudīt pirmo oficiālo muzeja vasaras sezonas darba dienu. Šogad ir sagatavota īpaša muzeja programma ikdienas apmeklējumam, kas ļaus radošā veidā labāk iepazīt muzeju, Imantu Ziedoni, kā arī – pašiem sevi. Muzejs apmeklētājus trešdien gaidīs no pulksten 11.00, turklāt pirmos 15 apmeklētājus sveiks ar īpašām dāvanām.

17. un 18. jūnijā muzeja vasaras sezonas atklāšanas nedēļa tiks noslēgta ar laivu braucienu Bauskā, Ziedoņa muzeja un fonda "1836" rīkoto Leišmalītes gājienu ietvaros. Plašāka informācija un pieteikšanās laivu braucienam fonda "1836" mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Papildus muzeja ikdienai visas vasaras garumā norisināsies arī dažādi pasākumi. Reizi mēnesī notiks senioru dienas ar īpaši sagatavotu programmu vecāka gada gājuma cilvēkiem, ģimenes diena ar aktivitātēm ikvienam ģimenes loceklim visas dienas garumā, kā arī no jūlija beigām katru piektdienas vakaru muzejs piedāvās brīvdabas kino vakarus latviešu kino cienītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!