Foto: Publicitātes foto

2010. gadā Imants Ziedonis novēlēja sava muzeja veidošanu fondam "Viegli", lai īstenotu senu sapni par to, ka viņa vasaras māja Murjāņos top par netipisku muzeju – vietu jaunradei. Iecerēts, ka Ziedoņa muzejs būs katra ceļš uz radošu ideju īstenošanu un sevis izzināšanu, stāsta fonda pārstāvji.

Šis ir Ziedoņa muzeja pilotsezonas gads, tāpēc šogad tajā notiks eksperimenti ar dažādām muzeja darbības formām. Augustā un septembrī muzeja pārstāvji aicina uz trīs stundu garu programmu, kuras ietvaros paredzēta dalībnieku iepazīšanās vienam ar otru un apkārtni, epifānija zem niedru jumta jeb Ziedoņa vasaras mājas izzināšana, jaunrade pie Lojas upes, izvērtējums un atziņas, kā arī dokumentālā filma "Imants Ziedonis. Dzirnakmeņi" par to, kā tapa māja un Ziedoņa muzejs, vēsta "Viegli" pārstāvji.

Ieejas maksa vienam cilvēkam - 15 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam - ieeja brīva, bet muzeja pārstāvji informē, ka pasākums šai vecuma grupai nav piemērots. Pensionāriem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem - 50 procentu atlaide, ieejas maksa 7,50 eiro. Grupām sākot ar 10 cilvēkiem - 10 procentu atlaide. Ģimenēm (2 pieaugušie + 1 jaunietis [12-18 g.v.]) - 35 eiro + 5 eiro par katru nākamo jaunieti. Visi ienākumi tiek ieguldīti fonda "Viegli" mērķu sasniegšanai.

Ziedoņa muzeja apmeklējumam jāpiesakās savlaicīgi, bet ne vēlāk kā trīs darba dienas pirms pasākuma. Vietas grupā tiek rezervētas pieteikšanās secībā. Viesu skaits vienā grupā - līdz 28 cilvēkiem, programma var notikt, ja grupā ir vismaz 10 cilvēku.

Pieteikties Ziedoņa muzeja apmeklējumam iespējams internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!