Foto: LETA

Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) vadītājs Zigmars Liepiņš jaunajai valdei novēl radošu un auglīgu darbu.

"Jaunajai valdei novēlu sekmīgu un radošu, arī auglīgu darbu operā, jo operu līdzīgi kā Rīgu nevar pabeigt, nevar uzcelt. Tā attīstās nepārtraukti – gan opera, gan balets, gan publika, gan pati māja. Valdes mainās, bet opera paliek vienmēr," sacīja Liepiņš.

Jaunajā sezonā mainīsies LNOB vadība. 11. septembrī darbu sāks jaunais valdes loceklis Sandis Voldiņš, 5. novembrī - valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš. Darbu turpinās līdzšinējā valdes locekle Inese Eglīte.

"Varu novēlēt nākamajai valdei – mīliet nevis sevi operā, bet mīliet operu sevī," sacīja Liepiņš.

Kā ziņots, konkursā uz LNOB trim valdes locekļu amatiem par atbilstošākajiem atzīti bijušais operdziedātājs Siliņš, bijušais Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretārs Sandis Voldiņš un līdzšinējā LNOB valdes locekle Inese Eglīte.

Starptautisko atzinību guvušo operdziedātāju, līdzšinējo mākslinieku aģentūras "Cademi Artists" Valladolidā direktora vietnieku Siliņu konkursa komisija atzinusi par piemērotāko starp pretendentiem uz LNOB valdes locekļa amatu mākslinieciskās kompetences jomā. Kā iepriekš informēja KM, tieši Siliņam tiks uzticēti LNOB valdes priekšsēdētāja pienākumi.

Bijušais KM valsts sekretārs un Ministru prezidenta padomnieks juridiskajos jautājumos Voldiņš izvirzīts valdes locekļa amatam administratīvajā vadībā, savukārt līdzšinējā LNOB valdes locekle Eglīte atzīta par piemērotāko pretendenti valdes locekles amatam finanšu jomā. Kopumā darbam LNOB vadībā bija pieteicies 41 pretendents.

Operdziedātājs Siliņš ir viens no starptautiski pieprasītākajiem basbaritoniem-"vāgneristiem". Viņš ir starptautisku konkursu laureāts ar 30 gadu koncertdarbības pieredzi nozīmīgākajos pasaules opernamos un festivālos.

Siliņš ir absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot operas solista kvalifikāciju. Pašlaik Siliņš ir "Cademi Artists" mākslinieku aģentūras Valladolidā direktora vietnieks, viesmākslinieka statusā koncertējis Ņujorkas Metropoles operas, Čikāgas "Lyric Opera of Chicago", Vīnes Valsts operas un Vīnes Tautas operas, Milānas "La Scala", Parīzes "Grand" operā, Londonas "Covent Garden", Berlīnes, Minhenes, Hamburgas Valsts operu teātros, kā arī Bairētas, Lucernas, Bregences, Tangelvudas, Glundeboumes, Tokijas u.c. festivālos. Siliņš ir Trīs Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

Voldiņš vairāk nekā trīs gadus bijis KM valsts sekretārs, iepriekš arī KM valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos, kā arī KM valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis Nacionālajā teātrī, Rīgas krievu teātrī, "Latvijas Koncertos" un "Latvijas Kinostudijā", darba pieredzi ieguvis arī kā Ministru prezidenta padomnieks juridiskajos jautājumos.

Eglīte ir LNOB valdes locekle kopš 2013.gada. Viņa ir absolvējusi Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāti kā angļu valodas filologs un ieguvusi MBA grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā RTU Rīgas Biznesa skolā. Eglīte darbojusies vairāku ražošanas un pakalpojumu nozares līderu uzņēmumu vadībā. Kopš 2001.gada Eglīte ir RTU Rīgas Biznesa skolas pasniedzēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!