Foto: F64
Ir noskaidroti 2009. gadā visdažādāk izmantoto darbu autori, kuriem 6. decembrī pasniegs Autortiesību bezgalības balvu, portālam "Delfi" pavēstīja Autoru biedrības AKKA/LAA pārstāvji

AKKA/LAA apbalvojums autoriem tiks pasniegts jau 12. gadu.

Foto galerija: bezgalības balvu piešķiršana 2009. gadā

Autoru biedrības AKKA/LAA balvu iegūs autori, kuru darbi pagājušajā gadā tikuši visvairāk izmantoti visdažādākajos veidos. Autoru darbu bezgalīgo izmantošanas iespēju dēļ balva ieguvusi "Autortiesību bezgalības balvas" nosaukumu.

Autortiesību bezgalības balvu 2010 saņems: Kārlis Būmeistars par dziesmu 'Ieskaties'; Ivars Makstnieks un Ivars Kurpnieks par dziesmu 'Rīga'; Mārtiņš Freimanis par dziesmu 'Bet maijpuķītēm jāpaliek'; Andris Šīrants par tautasdziesmas 'Oki naļej, ļeitiņ' apdari; Atvars Sirmais un Dina Bitēna-Sirmā par dziesmu 'Iemāci dziesmiņu'; Rihards Zaļupe par skaņdarbu 'Koncertino marimbai un orķestrim 3 daļās'; Mārtiņš Viļums par skaņdarbu 'Le temps scintille'; Brigita Eglīte, Aivars Kļavis, Valdis Eglītis, Niks Matvejevs par filmu "Vienīgā fotogrāfija"; Inese Paklone par grāmatas "Skolotājs Jāps var visu" tulkojumu; Monika Zīle par lugu "Sunītis un viņa kauliņš"; Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla par romānu "Kuršu vikingi"; Gunārs Janaitis par fotogrāfijām, Jurģis Skulme par gleznām, Ivars Poikāns par gleznām un grafikām.

Autortiesību bezgalības balva dibināta 1999. gadā. Balvu nepiešķir žūrija – laureātus nosaka, balstoties uz bezkaislīgu statistiku, ko nodrošina autoru darbu dažādo lietojuma datorizēta uzskaite.

Ar informāciju par iepriekšējo gadu laureātiem var iepazīties AKAA/LAA mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!