Foto: Arhīva foto
Zinta Valda Ziemelis jeb Sintija Lina, līdzīgi kā neskaitāmi citi, Latviju piespiedu kārtā pameta astoņu gadu vecumā un kopā ar mammu un vecmammu devās bēgļu gaitās, kas apstājās Amerikā – lielo iespēju zemē. Tur gaišmatainā daiļava kaldināja gana veiksmīgu karjeru, kāda viņai – kara šausmas piedzīvojušai – ne sapņos nerādījās. Dejotāja un modele, skaistuma karaliene un televīzijas reklāmu un pēcāk seriālu un filmu aktrise, kas filmējās pat ar Marlonu Brando.

Zinta Valda Ziemelis pasaulē nāca 1936. gada 2. aprīlī Rīgā, kur arī dzīvoja, bet vasaras pavadīja Baldonē. "Mēs dzīvojām lielā, baltā mājā ar astoņām istabām. Otrajā stāvā bija balkons. [..] Lielajā dzīvojamā istabā bija klavieres, uz kurām atskaņoja pavadījumu mammas skaistajai balsij. Viņa bija operas soprāns. Lielā istaba bija pārvērsta mazā restorānā, kur mamma reizēm mēdza viesiem dziedāt," bērnību Latvijā savā 2000. gadā klajā laistajā autobiogrāfijā "Escape to Freedom" atminas Sintija Lina.

Vai man ir izvēle?

Vācu okupācijas laikā viņa dzīvoja Rīgā. "Vai tu vēl aizvien dziedi SS?" kārtējā slepenajā tikšanās reizē mājas pagrabā Alisei vaicāja draudzene – ebrejiete Sesīlija, kurai viņa piegādāja pārtiku.

"Vai man ir izvēle? Es domāju, ka tādā veidā varu paglābt savu ģimeni," Alise atbildēja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!