Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 3. novembrī, no pulksten 10.00 līdz 17.00 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā "Zirgu pasts" (Rīgā, Dzirnavu ielā 46) norisināsies radoši akadēmisks simpozijs "Pats par savu naudu dzēru… Apreibināšanās fenomens Latvijas kultūrā", portālu "Delfi" informē LKA pārstāvji.

Simpozijs būs atraktīvs zinātniski māksliniecisks pasākums, kas ietvers referātus, mākslinieciskus priekšnesumus, kā arī diskusijas, no dažādiem leņķiem aplūkojot reibšanas un reibuma motīvus latviešu literatūrā, vēsturē, politikā, folklorā, reliģijā, teātrī, vizuālajā mākslā un citās sfērās. Pasākumu vadīs komiķe Aiva Birbele.

Simpozijā uzstāsies vēstures doktore Ineta Lipša, sniedzot priekšlasījumu "Apreibināšanās un politika: daži fakti Latvijas valstiskuma kontekstā". Rakstnieks un atkarību konsultants Aivars Eipurs uzstāsies ar runu "Gribu – dzeru, negribu – arī dzeru", kas aplūkos apreibināšanās psihoemocionālos iemeslus.

Teoloģijas doktore Ilze Jansone lasīs referātu "Nokturnālā teoloģija: reibums kā pamatprincips Dieva klātbūtnes izjušanai", savukārt vēstures doktors un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzējs Juris Urtāns raudzīsies uz apreibināšanās fenomenu no arheoloģijas un folkloras skatpunkta referātā "Vai senos laikos dzēra ar'?" Pasākuma turpinājumā LKA maģistrantūras students Kristaps Opincāns sniegs priekšlasījumu "Divlitreņu fenomenoloģija: apzīmējumi un pieredze", filoloģijas doktors un LKA mācībspēks Raimonds Briedis lasīs referātu "Uguns vs. ūdens: mazliet par dzērējiem latviešu literatūrā", rakstnieks Jānis Joņevs uzstāsies ar runu "Alkohola funkcionalitāte literatūrā: izlaidība vai pašaizliedzība?", mākslas zinātniece Šelda Puķīte analizēs apreibināšanās fenomenu referātā "Mana piektdiena. Iedzeršana un vizuālā māksla", LKA absolvente Ilga Vecenāne prezentēs savu diplomdarba pētījumu priekšlasījumā "Reibšanas motīvi Latvijas jaunākā laika teātrī", savukārt Vents Sīlis uzstāsies ar runu "Apreibināšanās un atkarība kā neprasme mīlēt".

Pasākums paredzēts ikvienam interesantam bez iepriekšējas pieteikšanās. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!