Foto: Publicitātes foto
Baltu vienības dienas priekšvakarā – 21. septembrī – krogs "Zobens un Lemess", Aristīda Briāna ielā 10, Rīgā aicina uz kopābūšanu pasākumā, kas vakara gaitā no viduslaiku spēlēm, neformāla priekšlasījuma par notikumiem zemgaļu pilskalnos 12.-13. gadsimtā pārtaps koncertā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Sestdien, 21. septembrī, "Zobens un lemess" pagalmā uzstāsies elektro akustiskais etnoduets Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, folkroka grupa "Symbolic" un grupa no LIetuvas "Lietis Band", ko Latvijā plašāka publika iepazina pirms metāloperas "Kurbads".

Turpinot aprīļa vidū iedibināto praksi rīkot āra pasākumus, krogs "Zobens un lemess" jeb tautā saukts par "Zobenkrogu" aicina uz tematisku pasākumu, kas sabalsojas ar Baltu vienības dienas ideju stiprināt Latvijas un Lietuvas saites un kultūru mijiedarbību.

"Pasākuma ieskaņā vēstures rekonstrukcijas interesenti varēs būs vērot seno baltu karavīru cīņu paragdemonstrējumus.Būs arī ieroču stends ar seno bruņu un ieroču kopijām. Visu drīkstēs pamērīt un aptaustīt! Arī skatītāji būs aicināti piedalītie cīņās, bet ar tā sauktajām ieroču "maigajām" kopijām. Tos, kam prāts stiprāks par dūri, īpaši aicinām izmēģināt roku viduslaiku spēlēs. Dalībniekus ceram ieraudzīt arī veiklības stafetēs, dūšīgajiem apsolām iespēju iedzīvoties arī kādā balvā! Vārīsim tēju, kalsim monētas, liesim alvu," tā informē biedrības "Exercitus Rigensis" vadītājs Juris Nečajevs.

Krogs un pagalms apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 15.00. Aktivitātes un rosība pagalmā sāksies ap pulksten 16.00 – paraugdemonstrējumi, viduslaiku spēles, tēja, apmeklētāju sacīkstes utt.

Pulksten 17.00 biedrības "Latvijas pilskalni" pārstāvja Gata Kalniņa neformāls priekšlasījums – versija par notikumiem zemgaļu pilskalnos 12.-13. gadsimtā. Sarunu bagātinās projekcijas.

Pulksten 19.00 sāksies koncerts. Programmā elektro akustiskais etno-duets Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, folkroka grupa "Symbolic" un grupa no Lietuvas "Lietis Band".

Ieeja par ziedojumu mūziķu honorāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!