Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Zvaigžņu karu" aktieris, džedaja Lūka Skaivokera atveidotājs Marks Hamils kļuvis par labas gribas vēstnieku Ukrainas radītajai ziedojumu vākšanas kampaņai "United24", lai iegūtu atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, tostarp arī jaunu kaujas dronu iegādei, ziņo "Guardian". Uzņemties šo pienākumu Holivudas aktieri uzaicinājis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Aktieris publiski izteicies, ka Ukrainai nepieciešams vairāk dronu, lai cīnītos ar Krievijas invāziju, un salīdzinājis Kremli ar "spēka tumšo pusi" no "Zvaigžņu karu" filmu sērijas. Intervijā BBC Hamils atklāja, ka sarunā ar Zelenski apspriedis arī paralēles starp slaveno fantastikas filmu sēriju un šobrīd Ukrainā notiekošo karu. "Zelenskis atsaucās uz manām filmām, un nav grūti saprast, kāpēc," norāda Hamils. ""Zvaigžņu kari" vienmēr ir bijusi pasaka bērniem, un pasaka ir stāsts par labā cīņu ar ļauno, kur skaidri redzams, kurš ir labais un kurš – ļaunais, tāpēc nav grūti saistīt ļaunuma impēriju ar Krieviju, kas iebrukusi suverēnā valstī."

Uz jautājumu, vai šī ziedojumu vākšanas platforma tiks izmantota arī letālu tehnoloģiju iegādei, Hamils norādīja, ka Ukrainai ir ļoti nepieciešami droni, kuru tai joprojām ne tuvu nav tik daudz, cik Krievijai. Aktieris pauda arī apbrīnu par Ukrainas prezidentu: "Viņš mani patiešām fascinē, jo ir īsts varonis un lielisks cilvēks. Un Ukrainas tauta ir kļuvusi par visas pasaules iedvesmas avotu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!