Foto: LETA
Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa vēl nav izlēmusi, vai apstrīdēs tiesas lēmumu nepieņemt izskatīšanai viņas sūdzību par atstādināšanu no amata.

Atstādinātā Zvidriņa norādīja, ka pagaidām vēl nav iepazinusies ar tiesas motivāciju un līdz ar to pašlaik nevar komentēt savu turpmāko rīcību.

Administratīvajā rajona tiesā informēja, ka Zvidriņas pieteikums nav pieņemts, jo tiesnese uzskatījusi, ka atstādināšana ir procesuāls starplēmums, kurš nerada tiesiskas sekas un būtiski neierobežo cilvēktiesības. Tiesneses palīgs Miķelis Zumbergs norādīja, ka šo tiesas lēmumu Zvidriņa var apstrīdēt desmit dienu laikā.

Zvidriņu no amata atstādinājusi kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība).

No amata Zvidriņa tika atstādināta dienā, kad KM konkursa komisijai bija jāpaziņo rezultāts par Latvijas Nacionālās operas direktoru. Zvidriņas vadītā komisija līdzšinējo operas direktoru Andreju Žagaru atzina par piemērotu operas direktora amatam, taču ministre nolēma "nopietnu finanšu problēmu dēļ" Žagaru neapstiprināt, bet Zvidriņu atstādināt no amata un ierosināt disciplinārlietu, kurā izmeklēs operas uzraudzības procesu. Vēlāk gan ar Žagaru tika panākta vienošanās par darba turpināšanu.

Zvidriņa disciplinārlietu uzskatīja par nepamatotu un vērsās pie valdības vadītāja. Valsts sekretāre vēstulē premjeram informēja par vairākām ministres darbībām, kur saskata interešu konfliktu. Premjers Zvidriņas vēstuli pārsūtīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kas sācis pārbaudi par Jaunzemes-Grendes darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!