Foto: "Čikāgas mantinieku" "Facebook" konts
Ar "Delfi" starpniecību izdevies atrast Deju svētku laukumā koncerta "Māras zeme" laikā pazudušo sudraba saktiņu – "rudzupuķi". Dejas laikā tā bija nokritusi kolektīva "Čikāgas mantinieki" dejotājai Lindai un vēlāk tika meklēta ar sociālā tīkla "Facebook" palīdzību.

Aicinājumu palīdzēt atrast saktiņu deju kolektīva dalībnieki bija publicējuši savā "Facebook" kontā, kā arī atsūtījuši vēstuli "Delfi", lai paustu sajūsmu par lielo cilvēku atsaucību. Līdz sestdienas, 7. jūlija rītam ar "Facebook" ierakstu bija dalījušies teju četri tūkstoši cilvēku, bet šobrīd šis skaits jau ir 4700.

Saktiņa atradās pēc publikācijas "Delfi". To atrada Signe no Ludzas, Ņukšu pagasta deju kolektīva "Klip Klap". Viņa dejas laikā bija savainojusi kāju un tika nonesta no laukuma. Viņa turpmākajos koncertos vairs nevarēja dejot un atpūtās. Tad arī uzdūrusies rakstam par saktiņu un sapratusi, ka pie viņas ir Lindas meklētais dārgums. Pirms sestdienas koncerta abas ar "Čikāgas mantinieku" dejotāju Lindu satikušās un saktiņa atgriezusies pie tās īpašnieces.

""Čikāgas mantinieki" vēlas pateikt lielu paldies Signei, "Delfi" lasītājiem un visiem, kuri pielika pirkstu saktas meklēšanā! Aicinām saglabāt šo vēlēšanos palīdzēt arī ikdienā, vēl ilgi pēc tam, kad svētki jau būs beigušies!" raksta "Čikāgas mantinieku" pārstāve Krista.

Atgādinām, ka Dziesmu un deju svētku dalībnieki zudušās mantas var meklēt svētku informācijas centros – Daugavas stadionā, Mežaparkā, Esplanādē, Vērmanes dārzā, Brīvības laukumā pie Brīvības pieminekļa un Elektrum Olimpiskajā centrā. Visu informācijas centru darba laiks – Dziesmu un deju svētku mājaslapā.

Tāpat svētku mājaslapā atrodama īpaša sadaļa zudušajām un atrastajām mantām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!