Otrdien, 3. jūlijā, sākušies mēģinājumi deju lieluzvedumam "Māras zeme" "Daugavas" stadionā. Mēģinājumi notiek uz trīs laukumiem paralēli. Piedāvājam ieskatu deju rakstu tapšanā no putna lidojuma.

Koncertā piedalīsies kopā 739 deju kolektīvi – 18 174 dejotāji. No tiem 278 jauniešu deju kolektīvi – 7310 dalībnieki, 329 vidējās paaudzes deju kolektīvi – 7861 dalībnieks, 87 senioru deju kolektīvi –1847 dalībnieki, 45 bērnu deju kolektīvi – 1156 dalībnieki.

Kā atgādina svētku rīkotāji no Latvijas Nacionālā kultūras centra, no 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā noteikta bezpilota lidaparātu lidojumu aizlieguma zona, ko stingri uzraudzīs.

Svētku norisi no augšas filmē tikai organizatoru bezpilota lidaparāts, no kura iegūtais materiāls būs izmantojams bez autortiesību ierobežojumiem .

Kā portālam "Delfi" pavēstīja svētku sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva, drons, ko 3. jūlijā "Daugavas" stadionā aizturēja Valsts Policija, nav svētku rīkotāja oficiālais drons.

Jau ziņots, ka uzvedumā "Māras zeme" "Daugavas" stadionā vairāk nekā 18 tūkstoši visu paaudžu dejotāju izdejos mūsu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai, no baltu cilšu sanākšanas Daugavas krastos un laika, kad pirmoreiz minēts sarkanbaltsarkanais karogs, līdz Latvijas Republikas simtgades svinībām.

Caur laukumā izveidoto ornamentu, mūziku, enerģiju, ritmu un krāsu četros nosacīti izveidotos tautas vēstures posmos tiks iezīmēta tautas dejas un dziesmas ciešā saikne ar cilvēka mūža ritumu un viņa laiku, bet katras daļas centrā īpašā aranžējumā būs sadzirdami arī Dziesmu svētku repertuāra motīvi.

Uzvedumā skanēs grupu "Iļgi", "Auļi" mūzika, kā arī Jura Kulakova mūzika Kristapa Krievkalna aranžējumā un latviešu tautas mūzika Jura Vaivoda aranžējumā.

Uzveduma mākslinieciskie vadītāji ir horeogrāfi Jānis Ērglis un Jānis Purviņš, režija – Elmārs Seņkovs, scenogrāfija – Reinis Suhanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!