Foto: Reinis Oliņš. No LNKC arhīva
Ar dažādiem pasākumiem svētdien, 1. jūlijā, tika atklāti XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šogad tiek aizvadīti Latvijas simtgades zīmē. Šoreiz svētki tika atklāti ne tikai ar virsdiriģentu godināšanu un Dziesmu svētku karoga cildināšanu, bet arī ar grandiozo dziedātāju un dejotāju gājienu septiņu stundu garumā. Atskatāmies uz svētku atklāšanas notikumiem spilgtākajos foto mirkļos.

Atklāšanas diena iesākās jau pulksten 8.30 no rīta, kad Rīgas Latviešu biedrībā tika cildināti Dziesmu un deju svētku karogi, bet pulksten 10.00 Dziesmu svētku parkā notika tradicionāls svētku rituāls, kurā tika godināti virsvadītāji un virsdiriģenti. Turpinājumā Rīgas Domā notika Garīgās mūzikas koncerts, bet dienas garākais un reizē spilgtākais notikums – svētku dalībnieku gājiens sākās pulksten 14.00 un ilga nedaudz vairāk kā septiņas stundas – līdz 21.30. Gājiena dalībnieki šoreiz pulcējās Skonto stadionā, kas šogad kļuvis par īpašu Svētku kvartālu, bet pēc gājiena noslēguma tur sākās krāšņs atklāšanas koncerts.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!