Foto: Ilmārs Znotiņš
Kā viens no XXVI Vispārēj latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku notikumiem 3. jūlijā koncertzālē "Palladium" izskanēja tautas mūzikas koncerts "Visas manas greznas dziesmas". Piedāvājam ieskatu koncerta noskaņā fotogrāfijās.

Kopš latviešu mūzikas pirmsākumiem tautasdziesmas ir kalpojušas un turpina kalpot kā materiāls jaunradei, paraugs un iedvesmas avots latviska mūzikas stila radīšanai, atspēriena punkts jaunu mūzikas formu un izteiksmes līdzekļu meklējumos. Folkloras rosināta jaunrade, mūsdienu tautas mūzikas apdares un interpretācijas, jaunu tembru, skaņu un saskaņu meklējumi būs klausāmi šajā vakarā. Un varbūt nedaudz skaļāk kā ierasts tautas mūzikas koncertā.

Koncerta dalībnieki – komponists un pianists Raimonds Petrauskis, tautas dziedātāja un teicēja Ilga Leimane, vokālā grupa "Tautumeitas", ansamblis "Vētras saites", koklētāju ansamblis "Raksti", Saulkrastu koris "Anima", dziedātājas Katrīna Dimanta, Lauma Margrieta Kambala, Asnate Rancāne un Staņislavs Judins, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnodžeza projekts "Decibels".
Koncerta mākslinieciskie vadītāji – Zane Šmite, Ivars Cinkuss, Ilmārs Pumpurs Koncerta režisore – Inga Tropa.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!