Foto: DELFI
29. oktobrī no pulksten 10.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks konference "Dziesmu un deju svētki ceļā uz tradīcijas 150-gadi", ko organizē XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Kā informē LNKC pārstāve Inga Vasiļjeva, konferences laikā diskutēs gan par svētku repertuāru, starpsvētku procesa organizāciju, komunikāciju, biļešu izplatīšanas modeļiem un citiem būtiskiem jautājumiem, kā arī akcentēs Dziesmusvētku kopienas aktīvāku iesaisti starpsvētku organizatoriskajā procesā.

"Katros Dziesmu un deju svētkos izskan atšķirīgi viedokļi par vairākiem svētku veidošanas jautājumiem, sākot ar repertuāru un beidzot ar finansējuma plānošanas prioritātēm," stāsta Signe Pujāte, LNKC direktore.

"Domājot jau par 2023. gada Dziesmu un deju svētkiem, kā arī par tradīcijas saglabāšanu ilgtermiņā, ir nepieciešams, balstoties un izvērtējot 2018. gada Svētku pieredzi, vienoties par dažiem pamatjautājumiem – kāda ir svētku misija, kas ir svētku galvenās mērķgrupas, pēc kādiem principiem jāveido svētku repertuārs, kā arī par laikmeta ieviestajām izmaiņām gan kopienas iekšienē, gan sabiedrības pieprasījumā un mūsu kopīgā spējā to akumulēt kā impulsu pozitīviem jaunievedumiem. Vēlamies izdiskutēt arī aizvadīto svētku pieredzi un izveidot ceļa karti nākamajiem svētkiem," konferences uzdevumus definē Pujāte.

Konferenci klātienē varēs apmeklēt ikviens interesents. Reģistrēties konferencei iespējams no 5.oktobra ŠEIT. Konferenci būs iespēja vērot arī tiešraidē.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. 65 Svētku pasākumos piedalījās vairāk kā 40 000 dalībnieku nu 21 pasaules valsts. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!