Foto: DELFI

Lai arī uz Dziesmu svētku koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" šovakar biļetes vēl bija pieejamas, lētāko biļešu par 50 eiro neesamība radījusi vairāku koru kolektīvu neapmierinātību, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pēc koristu teiktā, aptuveni pirms mēneša viņi saņēmuši ziņu, ka katram dalībniekam būs iespēja pieteikties uz vienu koncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" biļeti cenu kategorijā no 35 līdz 40 eiro vai arī uz šī koncerta ģenerālmēģinājumu. Tomēr vēlāk uz koncertu lielākajai daļai piedāvāta biļete uz ģenerālmēģinājumu pieteikto biļešu vietā, un biļetes cena izrādījās nedaudz paaugstināta.

Svētku izpilddirektore Daina Markova norādīja, ka jau sākotnēji dalībnieki brīdināti par iespējamību, ka visiem dziedātājiem šajā cenu kategorijā biļešu nepietiks - gribētāju tikt pie biļetēm esot daudz, un šāda iespēja jādod visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo "svētki ir tāda lieta, kas tomēr tiek veidoti par visu nodokļu maksātāju naudu".

Viņa arī atzīmēja, ka šāda biļešu rezervācija dalībniekiem notikusi pirmoreiz.

Jau rakstīts, ka īsā laikā izpārdotas visas tirdzniecībā laistās biļetes uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup".

Kopumā piektdien publiskajā tirdzniecībā nonāca 94 965 biļetes uz četriem svētku koncertiem - koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī uz sadziedāšanās nakti.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēja iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopējais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits bija 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!