Foto: LETA
Šogad pirmo reizi Dziesmu un deju svētku vēsturē aktuālā informācija par svētku norisi dalībniekiem un skatītājiem būs pieejama īpašā mobilajā lietotnē "Svētki", portālu "Delfi" informē aplikācijas izstrādātāji no "Squalio".

Mobilā lietotne "Svētki" būs ikviena svētku dalībnieka individuālais palīgs un plānotājs Dziesmu un deju svētku laikā. Tajā būs pieejama katram dalībniekam pielāgota personalizēta informācija: mēģinājumu laiki un vietas, naktsmītnes un maltītes, svētku koncertu norises vietas, paziņojumi par norises izmaiņām.

Gan svētku dalībniekiem, gan apmeklētājiem lietotne "Svētki" noderēs savas pasākumu programmas plānošanai un svētku sajūtas "noķeršanai", jo tajā būs ne tikai informācija par svētku pasākumiem, bet arī aktualitātes un interesanti fakti par svētkiem, svētku tiešraides un video stāsti.

Ņemot vērā, ka svētku programmu veido 65 pasākumi, no kuriem 44 ir bez maksas, ikvienam būs iespēja veidot vai papildināt pašam savu svētku programmu – te noderēs lietotnes piedāvātā iespēja atrast laika ziņā vai ģeogrāfiski tuvākos notikumus. Ne tikai pilsētas viesiem, bet arī rīdziniekiem atrast notikumu vietas palīdzēs lietotnē pieejamās kartes un saites uz sabiedriskā transporta maršrutu informāciju.

"Uzņēmums "Squalio" izstrādāja svētku dalībnieku reģistrācijas sistēmu, kas ir būtisks solis svētku mūsdienīguma virzienā. Jaunā lietotne ir loģisks turpinājums tam lielajam darbam, kas gan no izstrādātāju, gan no dalībnieku puses tika ieguldīts, veicot reģistrāciju. Esam gandarīti, ka lietotnē katrs dalībnieks ar savu paroli, ko ieguva reģistrējoties, varēs iepazīties ar individualizētu un praktiski noderīgu informāciju," akcentē Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Latvijas valsts simtgades zīmē notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!