18. septembrī pēc ilgāka pārtraukuma viena no spilgtākajām pašmāju rokgrupām "The Hobos" koncertzālē "Palladium" fanus priecēs ar labāko dziesmu koncertu "Best of The Hobos". Koncerta gaidās "Delfi Kultūra" piedāvā sarunu ar grupas solistu Rolandu Ūdri, kurš sola, ka koncerts būs jaudīgs, kā arī Ulda Rudaka pārdomas par "The Hobos" nozīmi.

Grupa "The Hobos" dibināta 1999. gadā un to veido četri dalībnieki - Rolands Ūdris (vokāls), Mārtiņš Burkēvics (basģitāra), Egons Kronbergs (ģitāra) un Vilnis Krieviņš (bungas). Koncertā "Palladium" grupa uzstāsies oriģinālajā sastāvā un sarunā sola, ka klausītājiem būs iespēja dzirdēt materiālu no visas grupas diskogrāfijas.

Rolands Ūdris stāsta, ka grupas dalībnieki, gatavojoties lielajam koncertam, ir no jauna atklājuši kādu laiku malā noliktās dziesmas. Lai arī šogad jau nospēlēts koncerts "Fontaine" festivālā Liepājā, grupas darbība vairākus gadus ir bijusi pasīva - šajā laikā visi mūziķi nodevušies darbībai citās grupās un projektos. Tagad atkal spēlējot kopā, mūziķi pauž prieku - pirms vairāk nekā desmit gadiem tapušās dziesmas joprojām visiem ir interesanti spēlēt.

"The Hobos" nereti tiek uzskatīta par vienu no spilgtākajām un interesantākajām latviešu rokgrupām. Lai arī līdz šim koncertam grupa pēdējo gadu laikā par sevi likusi manīt visai maz, tās dziesmas joprojām var dzirdēt gan radio, gan dīdžeju repertuārā.

Uldis Rudaks, kurš ar grupas dalībniekiem pazīstams kopš tās dibināšanas, uzskata, ka "The Hobos" ir pirmā latviešu rokmūzikas grupa, kas izpildījusi kvalitatīvu mūziku angļu valodā.

Par iepazīšanos ar Ūdri Rudaks savā latviešu rokmūzikas "enciklopēdijā" "Rokupācija" raksta: "Viņam bija pagari, sprogaini mati, apaļas brillītes kā Lenonam, Veidenbaumam vai Kulakovam un ļoti atsaucīga cilvēka attieksme, turklāt piemita tieši tāda humora izjūta, kādu vēlos sagaidīt no jebkura sastapta cilvēka. Patiesībā kļuvām par savējiem jau ar pirmajiem pārmītajiem vārdiem. Reti tā notiek, bet, kad notiek, tad laikam uz mūžu."

Kopumā izdoti četri apvienības albumi.

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu grupa saņēmusi arī par labāko video (2000. gadā, dziesma "Christian" ("I'm gonna be")).

Visu grupas dalībnieku radošā biogrāfija ir iespaidīga. Pieredzējušākais grupas dalībnieks ir Vilnis Krieviņš, spēlējis gan "Līvos" un "Remix", gan kopā ar Laimu Vaikuli, Igo un citos projektos, Mārtiņš Burkevics muzicējis kopā gan ar Igo, gan Kasparu Bindemani, gan grupā "Lādezers", Egons Kronbergs - kopā ar Igo un Kasparu Bindemani, "Iļģiem" un "Skyforger", bet Rolands ir tā sauktais "ielu bērns", - no 15 gadu vecuma spēlējis kā ielu un krogu muzikants, šajā laikā pabijis un priecējis cilvēkus gan Ķīnā, gan Honkongā, Ņujorkā un Indijā, un vienīgais nav mācījies mūzikas teoriju un joprojām spēlē pēc savas izjūtas. Ūdrītis rada gan dziesmu tekstus, gan mūziku, bet pārējie grupas biedri to aranžē, saliek akcentus un pilnībā atbild par darbu studijā.

Koncerts notiks koncertzālē "Palladium" (Rīgā, Marijas ielā 21) 18. septembrī, tā sākums paredzēts 19.00. Biļetes pieejamas vietnē "Ekase.lv" un "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!