Foto: Publicitātes foto

"Lielākais izaicinājums Latvijai ceļā uz savas valsts simtgadi, būtu atrast, apzināt un precīzi iezīmēt ceļu uz kopīgu Latvijas sapni. Apzināties to, ko īsti mēs kā tauta un kā kultūra vēlamies sasniegt. Ja mēs to spēsim paši sev un citiem pamatot, mēs būsim spēcīgi, bet spēcīgas un ar skaidru nākotnes vīziju apveltītas valstis un tautas spēj mainīt pasaules notikumu gaitu ar mērķi padarīt to labāku," tā par lielāko izaicinājumu ceļā uz Latvijas simtgadi saka mūziķis, producents un dziesmu vārdu autors, kā arī viens no ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" vadītājiem Guntars Račs. Viņš komandā ar "Manabalss.lv" vadītāju Madaru Peipiņu ceturtdien, 6.novembrī, spēlēs Latvijas Radio jaunajā raidījumu ciklā "Ideju teniss".

Račs darbojies par redaktoru Latvijas Radio leģendārajā raidījumā "Mikrofons", muzicējis grupās "Neptūns", "Salve", "Jāņa Lūsēna grupa", "Jauns Mēness" un joprojām muzicē grupā "bet bet". Dibinājis un ieņem vadošus amatus kompānijās "Mikrofona ieraksti" un "Izdevniecība MicRec", kas ir starptautiskās mūzikas izdevēju asociācijas biedri un kompāniju "EMI Music Publishing" un "Sony"/"ATV" partneri Baltijas valstīs. Kopš 2014.gada ir Amerikas Ierakstu Akadēmijas biedrs ar tiesībām balsot par "Grammy" balvai izvirzītajiem ierakstiem. Kā dziesmu tekstu autors sadarbojies ar gandrīz visiem pazīstamākajiem mūzikas autoriem Latvijā.

Madara Peipiņa jau vairāk kā desmit gadus veido un vada projektus sabiedrības līdzdalības, jauniešu neformālās izglītības, vides aizsardzības un klimata pārmaiņu jomās. Ieguvusi maģistra grādu jurisprudencē, strādājusi nevalstiskajās organizācijās Latvijā un ārvalstīs. Pēc vairākiem gadiem, kas pavadīti ceļojot un dzīvojot Norvēģijā, Grenlandē, Argentīnā un Jaunzēlandē, Madara atzīst - "gribu dzīvot šeit. Ticu, ka Latvijai un tās cilvēkiem, īpaši jauniešiem, ir milzīgs potenciāls, un vēlos ieguldīt savu darbu, laiku un enerģiju, lai palīdzētu šo potenciālu īstenot."

"Mūsu lielākais izaicinājums ceļā uz simtgadi ir pa īstam, līdz galam saprast un piedzīvot, ka pārmaiņas sākas ar mums pašiem. Tās sākas "te, iekšā", nevis "tur, ārā" - tas, kāda būs šī zeme un valsts, kurā mēs dzīvojam, ir mūsu katra personīga iespēja un atbildība," saka Peipiņa.

Peipiņas un Rača "pretinieki" spēlē būs žurnālists, režisors un auto eksperts Pauls Timrots un mūziķis. Latvijas radio un Latvijas TV programmu vadītājs Ingus Ulmanis.

Raidījuma ieraksts:

Skaņas fails:

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 09 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvās raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi "Delfi.lv", "lsm.lv" un "m.lmt.lv".

Kas tiks servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalīsies četri cilvēki. Viņu uzdevums būs pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu. Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, atbalsta Latvijas Meži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!