Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc negadījuma slēpojot kalnos no gūtajām traumām miris franču kinoaktieris Gaspārs Ulī (Gaspard Ulliel, 1984-2022), vēsta AFP.

Aktieris tika hospitalizēts otrdien, 18. janvārī, pēc slēpošans negadījumā gūtas galvas traumas. Viņš no notikuma vietas Savojas reģionā ar helikopteru tika pārvests uz slimnīcu Grenoblē, tomēr ārstiem viņa dzīvību neizdevās glābt, Francijas medijiem pastāstīja aktiera ģimene un aģents.

Gaspārs Ulī bija viena no spožākajām savas paaudzes franču kino personībām, kurš piecas reizes bijis nominēts prestižajai Francijas kino godalgai - "Cēzara" balvai - un divas reizes to arī saņēmis. Pie pirmā "Cēzara" viņš tika 2005. gadā kā gada daudzsološakais jaunais aktieris, bet 2016. gadā saņēma gada labākā aktiera titulu par lomu Ksavjē Dolana filmā "Juste la fin du monde" ("Tas ir tikai pasaules gals", 2016).

Pasaules slavu aktieris guva kā jaunais Hanibals Lekters filmā "Hannibal Rising" (2007), viņš uz lielā ekrāna nospēlējis arī modes leģendu Īvu Senlorānu biogrāfiskajā filmā "Saint Laurent" (2014) un daudzas citas lomas. Ulī bija arī "Chanel" reklāmas seja.

Franču aktieris drīzumā būs redzams arī "Marvel" jaunajā seriālā "Moon Knight". Tas ir viens no pēdējiem darbiem, kurā Ulī paspēja nofilmēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!