Foto: EPA/Scanpix/LETA
7. februārī 94 gadu vecumā mirusi britu rakstniece, pazīstamā romantiski romānu un stāstu scenāriju autore Rosamunde Pilčere, medijiem apstiprināja rakstnieces dēls Robins Pilčers.

"Viņa vēl līdz Ziemassvētkiem jutās labi, tomēr pēc tam pārcieta bronhītu. Tomēr škita, ka viss atkal būs labi. Tomēr svētdienas naktī pārcieta sirdslēkmi un vairs nenāca pie samaņas," publiskajā paziņojumā pastāstīja rakstnieces dēls.

Robins Pilčers Rozamundi apraksta kā "brīnišķīgu, alternatīvi domājošu māti". "Viņai noteikti patiktu apzīmējums – bohēmiska. Viņa skāra un iedvesmoja daudzu dzīves, turklāt ne tikai kā rakstniece, bet arī draudzene."

Rozamunde Pilčere (1924–2019) piedzima Lelantā, Kornvolas Ziemeļu krastā. Rakstīt viņa sākusi jau septiņu gadu vecumā, bet pirmais autores stāsts tika publicēts, kad Pilčerei bija 19 gadi. Tā jaunā rakstniece sāka publicēties izdevniecībā "Mills & Boon" ar psiedonīmu Džeina Freizere. Viņas pirmas darbs ar pašas vārdu – "A Secret to Tell" – tika publicēts 1955. gadā.

Kopš tā laika viņa sarakstījusi desmitiem romantisku romānu, kā arī stāstu krājumu, un kļuvusi par vienu no ievērojamākajām šī žanra autorēm pasaulē. Īpaši populāri viņas darbi ir Vācijā, kur pēc viņas darbiem uzņemtas vairāk nekā 100 filmu. Savukārt Kornvolā īpaši populāri tūrisma maršruti, kas ved pa romantiskajos romānos aprakstītajām vietām.

Rozamunde Pilčere pasaules slavu ieguva ar darbu "The Shell Seekers" (Gliemežvāku meklētāji), padarot viņu par vienu no 20. gadsimta komerciāli veiksmīgajām rakstniecēm. Ģimenes sāgas galvenā varone ir 64 gadus vecā Penelope, kura gan atminas jaunības notikumus, gan attiecības ar nu jau pieaugušajiem bērniem. Romāns ekranizēts divas reizes – 1989. gadā ar Andželu Lansberiju galvenajā lomā un 2006. gadā ar Vanesu Redgreivu Penelopes tēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!