Foto: DELFI
Simboliskā piemiņas pasākumā Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, draugi un kolēģi atvadījās no latviešu rokmūziķa un radio raidījumu vadītāja Gvido Lingas, kurš mūžībā devās šā gada 20. decembrī.

Atvadu pasākums tika rīkots Pārdaugavā, bufetes – picērijas "Ansamblis" āra terasē, ievērojot visus valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.

Sērotāju sanestie ziedi un piemiņas lietas tiks nogādāti Gvido Lingas atdusas vietā. Tāpat ikvienam atvadu pasākumā bija iespēja ziedot naudu ģimenei, mūziķim veltīta pieminekļa uzstādīšanai.

Viens no pirmajiem plaši pazīstamajiem Latvijas pankiem un Atmodas laika rokmūziķis Gvido Linga vispirms bija zināms kā grupas "Linga" solists (iepriekš spēlējis grupas "Zig Zag" un "Ārprāc"), taču viņš piedalījies arī citos muzikālos projektos. Ilgus gadus Gvido Linga bija Latvijas Radio 2 ētera balss (2001-2019), piedalījies projektos LNT Mūzikas video, Latvijas mūzikas līga, bijis viens no Latvijas mūzikas kanāla dibinātājiem.

Kopā ar grupu "Linga" izdoti četri studijas albumi un divas labāko dziesmu izlases. Viņa dziesmas "Nāc dejot", "Krodziņš", "Šeit, šeit", "Spārni" un citas ir kļuvušas par latviešu rokmūzikas klasiku.

Šā gada februārī ar koncertu VEF Kultūras pilī Gvido Linga atzīmēja savu 50. jubileju, kas apritēja 2019. gada 16. jūnijā. Mūžībā mūziķis devās 51 gada vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!