Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Čehijas pilsētā Plzeņā 3. oktobrī ļaudis pulcējās pie pilsētas rātsnama, kur nolieka ziedus un sveces, pieminot mūžībā aizgājušo čehu dziedātāju Karelu Gotu.

Dziedātājs, kurš tika dēvēts par "Austrumu Sinatru", ir dzimis Plzeņā 1939. gadā.

Pilsētas rātsnamā ir pieejama piemiņas un līdzjūtību grāmata, kurā, lai ierakstītu atvadu vārdus, Plzeņas iedzīvotāji stāvējuši garā rindā.

Jau ziņots, ka slavenais čehu dziedātājs 80 gadu vecumā mūžībā devās 1. oktobrī.

Gots pirms mēneša atklāja, ka ārstējas no akūtas leikēmijas.

Dziedātājs un gleznotājs savas gandrīz pusgadsimtu ilgās karjeras laikā īpaši daudz cienītāju iemantojis Vācijā un Krievijā.

1939. gadā Plzeņas pilsētā Čehoslovākijas (mūsdienu Čehijas) rietumos dzimušais Gots vēlējās studēt mākslu, taču, kad izkrita eksāmenos, sāka apgūt elektriķa arodu. Tomēr, kad Čehoslovākiju sāka pārņemt jaunas muzikālas vēsmas, īpaši džezs, viņš privāti sāka mācīties dziedāt un 21 gada vecumā nolēma pamest studijas un pievērsties dziedāšanai profesionāli.

Kopš tā laika viņš iedziedājis aptuveni 150 dažādu plašu un kompaktdisku, kas pārdoti desmitos miljonu eksemplāru. Gota repertuārs, ko viņš iedziedājis čehu, vācu, krievu un angļu valodā, aptver daudzus un dažādus stilus, sākot no rokenrola un kantrimūzikas un beidzot ar blūzu un operu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!