Foto: LETA
Žurnālista, raidījumu veidotāja un vadītāja Mārtiņa Ķibilda nāves cēlonis bijusi akūta koronārā sirds slimība, atvadām veltītajā "Facebook" kontā atklājusi viņa ģimene.

"Jau kopš neticamās sēru vēsts saņemšanas brīža viņa ģimene, kolēģi, tuvi un tāli draugi ir vēlējušies zināt Mārtiņa aiziešanas iemeslu. Tagad tas ir oficiāli zināms. Autopsijas rezultāts ir īss un nepielūdzams: akūta koronārā sirds slimība.

Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā. Tagad viņš ir atgriezies Latvijā, lai dotos pēdējā gaitā no Torņakalna baznīcas," teikts ģimenes paziņojumā.

Kā iepriekš ziņots, Mārtiņa Ķibilda atvadu dievkalpojums notiks piektdien 8. novembrī pulksten 11.00 Torņkalna baznīcā.

Mārtiņš Ķibilds (1973–2019) bija pazīstams kā Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūrdeva" un arhitektūrai veltītā raidījuma "Adreses" vadītājs un veidotājs. Latvijas simtgades gadā veidoja un vadīja vēstures tēmām veltīto raidījumu "Atslēgas".

Iepriekš Mārtiņš Ķibilds bijis laikraksta "Diena" žurnālists, kā arī LNT raidījuma "Nedēļa" vadītājs. No 2002. līdz 2007. gadam vadījis spēles "Gribi būt miljonārs?" latviešu versiju.

Līdztekus raidījumu veidošanai un vadīšanai no 2000. līdz 2013. gadam bijis reklāmas aģentūras "TBWA/Latvija" radošais direktors.

Mārtiņš Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs (2013 - 2015).

Kopš 2015. gada Mārtiņš Ķibilds ir producentu sabiedrības SIA "Adreses" valdes loceklis. Bijis arī Latvijas Televīzija: Apvienotās bērnu, dokumentālo un izklaides raidījumu redakcijas vadītājs (2015 - 2017).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!