Foto: LETA

"Imants Ziedonis ir Dieva mākslas darbs, brīnums, kas uzdāvināts Latvijai. Un ar katru gadu mēs to sapratīsim arvien vairāk un vairāk," šādus vārdus dzejniekam Imantam Ziedonim veltītā piemiņas dievkalpojumā 6. martā, Doma baznīcā sacīja mācītājs Juris Rubenis,

Pieminot dzejnieku, Rubenis nodēvēja viņu par pravietisku cilvēku un vairākkārt uzsvēra paša Ziedoņa rakstīto, ka viss ir pavisam savādāk

"Patiesi labai dzejai piemīt noslēpumaina īpašība – tā spēj pateikt to, ko nav iespējams pasacīt. Ziedonis ir pravietisks cilvēks, kurš savos darbos atgādina, ka viss ir pavisam savādāk," godinot aizgājēju, sacīja mācītājs. "Nāve nav tikai melna robeža, tas ir noslēpumains un skaists mirklis ceļā. Mēs sajūtam kā atveras un aizveras lielās durvis un sejā iepūš lielā elpa... un ceļš turpinās."

"Dzīve ir kas pavisam savādāks, nekā mēs domājam, bet tad arī nāve ir kas pavisam savādāks.

Cilvēks Ziedonis ir miris, ir pienācis laiks iepazīt mūžīgo Ziedoni, kas šo tautu nepametīs nekad!" tā Juris Rubenis.

Jau ziņots, ka trešdien, 6. martā noslēgusies publiskā atvadu ceremonija un piemiņas dievkalpojums Rīgs Doma baznīcā, kur pēdējā gaitā pavadīts pazīstamais latviešu dzejnieks un publicists Imants Ziedonis. Pieminēt izcilo literātu bija ieradušies tūkstošiem cilvēku, ar gaišu noskaņu piepildot gan baznīcu, gan Doma laukumu.

Pasākumā skanēja gan paša Ziedoņa dzejas lasījumi, gan izskanēja Latvijas mūziķu veltītie priekšnesumi dzejniekam.

Piemiņas dievkalpojumā ieeja baznīcā bija liegta, bet ar Latvijas Televīzijas starpniecību notiekošajama varēja sekot līdzi uz lielā ekrāna Doma laukumā.

Dzejnieks tiks guldīts zemes klēpī Ragaciema kapos, piedaloties tikai tuvākajiem cilvēkiem. Organizatori nogādās dzejniekam veltītos ziedus līdz kapavietai Ragaciemā, ja tie būs nolikti Doma laukumā pie lielā ekrāna.

Imants Ziedonis mūžībā aizgāja šī gada 27. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!