Foto: Imago Images/Scanpix/LETA
Šī gada 26. aprīlī mūžībā devies vācu elektroniskās mūzikas un krautroka pionieris, mūziķis un komponists Klauss Šulce (Klaus Schulze, 1947-2022), vēsta ārvalstu mediji.

Mūziķis miris 74 gadu vecumā. Kā raksta viņa ierakstu kompānija, Šulce miris "pēc ilgas slimības, tomēr viņa nāve bijusi negaidīta".

Šulce spēlējis tādās grupās kā "Tangerine Dream", "The Cosmic Joker" un "Ash Ra Tempel", kā arī veiksmīgi strādājis kā solomākslinieks, izdodot vairāk nekā 60 albumu.

Neskatoties uz cienījamajiem gadiem un slimību, Šulce arī mūža nogalē radīja jaunu mūziku. Aprīļa sākumā tika publicēts jauns viņa skaņdarbs "Osiris Pt#1", piesakot jaunu albumu " Deus Arrakis". To plānots izdot šī gada 10. jūnijā.

Šulces ietekme dzirdama arī "oskarotajā" filmas "Dune" ("Kāpa") skaņu celiņā. Mūzikas autors Hanss Zimmers intervijā "Den of Geek" iepriekš atklājis, ka izmantojis basa motīvu no Klausa Šulces dziesmas 1978. gada "Frank Herbert".

"Esam zaudējuši labu draugu un vienu no ietekmīgākajiem, būtiskākajām elektroniskās mūzikas komponistiem – pārliecinošu un īpašu mākslinieku. Domās esam ar viņa sievu, dēliem un ģimeni," raksta ierakstu kompānijas SPV pārstāvis Frenks Ūle (Frank Uhle).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!