Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
12. martā miris pazīstamais Krievijas aktieris un režisors Oļegs Tabakovs. Slavenais mākslinieks mūžībā devies 82 gadu vecumā, raksta Krievijas mediji.

Tiek ziņots, ka Tabakovs bija pārcietis operāciju un pieslēgts mākslīgajai plaušu ventilācijai. Viņa stāvoklis esot bijis smags, bet stabils.

Iepriekš ziņots, ka pagājušā gada novembrī Oļegs Tabakovs smagā stāvoklī tika ievietots Maskavas 1. pilsētas slimnīcas reanimācijas nodaļā. Aktierim tika konstatēts smags plaušu iekaisums. Decembrī tika vēstīts, ka stāvoklis nedaudz uzlabojies, bet dažas dienas pirms Jaunā gada pazīstamais skatuves mākslinieks tika ievadīts medikamentozajā komā.

Oļegs Tabakovs (1935–2018) ir viens o pazīstamākajiem Krievijas aktieriem. Viens no teātra "Sovremeņņik" dibinātājiem. 80. gadu sākumā sācis strādāt Maskavas Dailes teātrī, no 2000. līdz 2018. gadam bijis šī teātra mākslinieciskais vadītājs. Paralēli vadījis arī savu teātri, sauktu arī par "Tabakerku" Kopš 1986. gada Maskavas Dailes teātra paspārnē darbojas Tabakova studija, kuru absolvējuši tādi slaveni Krievijas aktieri kā Jevgēņijs Mironovs, Sergejs Bezrukovs, Vladimirs Maškovs un citi.

Latvijas skatītājiem Tabakovs vislabāk pazīstams pēc savām daudzajām kino lomām. Viņš spēlējis Nikolaju Rostovu Sergeja Bondarčuka leģendārājā romāna "Karš un miers" ekranizācijā, karali Luiju XIII skatītāju iemīļotajā filmā "Dartanjans un trīs musketieri", titullomu Ņikitas Mihalkova filmā "Oblomovs" un daudzās citās.Viņa balsi vidējās un vecākās paaudzes skatītāji atpazīst kā kaķi Matroskinu no multfilmas "Prostokvašino". Kopumā Tabakovs filmējies vairāk nekā 120 kinofilmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!