Foto: Publicitātes foto

Šā gada 11. janvārī mūžībā devusies tautā mīlētā dzejniece, viena no ražīgākajām latviešu autorēm – Kornēlija Apškrūma (1937–2021), portālam "Delfi" apstiprināja dzejnieces izdevēji no "Zvaigzne ABC".

Kornēlija Apškrūma dzimusi 1937. gada 12. aprīlī Valkas rajona Palsmanes pagastā, beigusi Apes novada Sikšņu pamatskolu un Smiltenes ģimnāziju. Autore mācījusies Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultātē, kā arī Kultūras darbinieku tehnikumā.

Apškrūma ir viena no ražīgākajām latviešu autorēm – kopumā izdotas vairāk nekā 50 viņas grāmatas, galvenokārt dzeja, kas tautā bija iecienīta dažādos apsveikumos, jubilejās, piemiņas brīžos, utt. Nereti Apškrūma dēvēta par vispopulārāko latviešu dzejnieci.

Viņas ikdienas darbs bija saistīts ar Virešu bibliotēku, kuras vadītāja viņa bijusi vairāk nekā 40 gadu. Tāpat ilgus gadus viņa veidojusi Alūksnes laikraksta "Malienas Ziņas" ikmēneša literāro lappusi "Ezerlāse".

2007. gadā dzejniece par mūža ieguldījumu kultūrā un sabiedriskajā darbībā apbalvota ar Atzinības krusta Sudraba goda zīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!