Foto: F64
Mūžībā devies aktieris Imants Skrastiņš, otrdien, 10. septembrī, savos sociālajos tīklos ziņo LTV raidījums "100 g Kultūras".

Atvadīšanās no Imanta Skrastiņa notiks sestdien, 14. septembrī, pulksten 12.00 I Meža kapu kapličā.

Imants Skrastiņš dzimis 1941. gada 12. aprīlī Skultē. Pēc 1951. gada, kad viņa tēvu nosūtīja strādāt uz Ogres rajona Taurupi par stacijas priekšnieku, dzīvojis Taurupē, kur arī skolojies. Pēc 7. klases pārcēlies uz Rīgu, kur beidzis Rīgas 1. vidusskolu, bet pēc tam iestājies Latvijas Valsts konservatorijā, pēc kuras beigšanas sāka strādāt Jaunatnes teātrī.

Viņa debijas loma bija 1957. gadā Adas Neretnieces filmā "Rita", savukārt uz profesionālā teātra skatuves aizvadījis teju 30 gadu (1963-1992). Īpaši populāra Jaunatnes teātrī bija režisora Pētera Pētersona Aleksandra Čaka dzejas izrāde "Spēlē, Spēlmani!" ar Imanta Kalniņa mūziku, kurā bija galvenās – Dzejnieka – lomas atveidotājs.

Imants Skrastiņš bija populārs Raimonda Paula dziesmu izpildītājs, kā arī ilggadējs radio teātra režisors. No 2004. gada darbojās Nacionālajā Valsts radio un televīzijas padomē.

1989. gadā Skrastiņš saņēma LPSR Tautas skatuves mākslinieka nosaukumu, bet 2003. gadā kļuva par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri. Aleksandra Čaka balvas laureāts (2001) un sava drauga aktiera Edgara Liepiņa piemiņas aizbildnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!