Foto: LETA

30. maija naktī mūžībā devies gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Juris Jurjāns, sociālajā tīklā "Facebook" raksta izdevniecība "Aminori".

Juris Jurjāns dzimis 1944. gadā, izglītību ieguvis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1955–1962) un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā (1963–1969), ko absolvējis profesora Eduarda Kalniņa vadībā.

No 1969. gada mākslinieks piedalījies izstādēs, rīkojis vairākas personālizstādes Latvijā, kā arī Pēterburgā (1987) un Parīzē (1993). Regulāri piedalījies grupu izstādēs Eiropā, ASV, Japānā un citur pasaulē.

No 1975. gada bijis Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, no 1993. gada – mākslinieku asociācijas "B – 13" (1993–1998) biedrs.

Jurjāna darbi atrodas Valsts Mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku savienības, Tretjakova galerijas, Krievijas Kultūras ministrijas īpašumā, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, Beļģijā, Zviedrijā, Vācijā, Kanādā, ASV, Japānā, Francijā, Somijā, Igaunijā, Anglijā un citur.

Jurjāns bijis Latvijas Mākslas akadēmijas profesors.

2018. gadā izdevniecība "Aminori" publicējusi grāmatu "Sarunas ar Juri Jurjānu".

""Nekas nav svarīgāks par mīļajiem," reiz teica Juris Jurjāns grāmatas "Sarunas ar Juri Jurjānu" tapšanas laikā," sociālajā tīklā "Facebook" raksta izdevniecība "Aminori". "Paldies Jurim par mākslu, vērtīgām atziņām un jaukām atmiņām. Lai gaišs un viegls ceļš uz mūža dārziem, kā viņš pats mīlēja sacīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!