Foto: Shutterstock
Aizsaulē devies mākslinieks Mārtiņš Milbrets, kurš veidojis scenogrāfiju spēlfilmām, seriāliem, teātru izrādēm un dažādiem koncertuzvedumiem, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Kā norādīja savienībā, viņš veidojis scenogrāfiju 11 spēlfilmām, tostarp tādām filmām kā "Baiga vasara", "Rīgas sargi","Rūdolfa mantojums", "Sapņu komanda 1935", "Džimlai rūdi rallallā" un "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru". Tāpat mākslinieks veidojis scenogrāfiju daudziem seriāliem, teātru izrādēm, vairākiem dziesmu svētku uzvedumiem, Rīgas svētku pasākumiem Daugavas krastmalā, neskaitāmiem korporatīvajiem pasākumiem. Viņš arī veidojis māksliniecisko dizainu izstāžu stendiem, reklāmas un mūzikas klipiem, strādājis vairākos ārvalstu filmu projektos, kas uzņemti Latvijā un arī citās valstīs.

"Viņa iegūtā metālmākslinieka izglītība Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā (1984.) un Igaunijas Valsts mākslas institūtā (1988.), nemitīgā pašizglītošanās un pieredzes uzkrājums nosaka radošā darba kvalitātes līmeni, drosmi un spēju izmantot komplicētas tehnoloģijas, sarežģītus tehniskus risinājumus. Ja kāds īpaši grūts uzdevums, tika aicināts Mārtiņš, kurš izdomās, izdarīs, uz kuru var paļauties. Mārtiņš var visu! Un mākslinieciski augstvērtīgi ar teicamu telpiskuma izjūtu, koloristiku, dramaturģijas izpratni. Strādāts daudz - ar milzīgu degsmi, atdevi un enerģiju," – tā Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Viņa lielākais darbs, kurš ilga četru gadus, ir kinopilsētas "Cinevilla" projektēšana un uzbūve filmas "Rīgas sargi" uzņemšanai staignajā Tukuma novada Slampes pagasta Praviņu pakalnā. Tur tika izrakta "Daugava", uzbūvēta Rīgas 20. gadsimta sākuma krastmala. Vēlāk piebūvētas "Rūdolfa mantojuma" lauku mājas un veiktas pārbūves citu filmu filmēšanas vajadzībām.

Atvadīšanās no Milbreta notiks trešdien, 27. februārī, pulksten 14 Rīgas Kristus Karaļa katoļu baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!